«Θέμα Άδωνι» θέτει ο Αλ. Τσίπρας στον Κ. Μητσοτάκη

Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει αναπάντητη την προσβολή του υπουργού.
eurokinissi/tsipras
eurokinissi/tsipras
eurokinissi/tsipras

Δεν υπάρχει περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας να αφήσει να περάσει η προσβολή του Άδωνι Γεωργιάδη, λένε συνομιλητές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιοι θεωρούν βέβαιο ότι ο Αλ. Τσίπρας θα μεταβεί σήμερα στη Βουλή και θα καλέσει τον Κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί και να παραιτήσει για τον υπουργό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αδ. Γεωργιάδης υποστήριξε χθες σε δήλωσή του πως «μπορεί να χρηματίστηκε ο Αλ. Τσίπρας και ο Π. Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς». Η δήλωση προκάλεσε σάλο και αντιδράσεις, ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε από τον πρωθυπουργό να διώξει τον Αδ. Γεωργιάδη. Έχοντας προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε νέα συνέντευξη (στον ΑΝΤ1) όπου ουσιαστικά ομολόγησε ότι οι κατηγορίες που εκτόξευσε ήταν παντελώς αστήρικτες, διότι, όπως είπε, «αν είχα στοιχεία θα τα είχα πάει στον εισαγγελέα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να εκμεταλλευθεί τα λάθη της ΝΔ και των υπουργών της, στοχεύοντας όχι τον Αδ. Γεωργιάδη, αλλά τον Κ. Μητσοτάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ «ξεπερνούσαν» όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης λέγοντας απαξιωτικά ότι «αδυνατούμε πλέον να παρακολουθήσουμε τις ασυναρτησίες και την αυτογελοιοποίηση του Αδ. Γεωργιάδη, που το ίδιο απόγευμα αναιρεί όσα δήλωσε το μεσημέρι».

Ωστόσο οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι «το ερώτημα γα τον Κ. Μητσοτάκη παραμένει. Θα έχει το θάρρος να αποπέμψει από την κυβέρνησή του τη ντροπή της παράταξής του ή θα συνεχίζει να καλύπτει τις αθλιότητές του;». «Ίσως αργότερα να είναι πολύ αργά για να τον ξεφορτωθεί», σχολίαζαν δεικτικά.

Δημοφιλή