Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών σε πλατεία της Άνω Πόλης

Κατόπιν καταγγελιών για υπαίθριο μουσικό πάρτι.
.
.
thestival.gr

Ένταση και επεισόδια έλαβαν χώρα μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, όπου από το βράδυ είχαν συγκεντρωθεί νεαρά άτομα, τα οποία, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, πραγματοποιούσαν υπαίθριο μουσικό πάρτι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του thestival.gr, στις 10 το βράδυ το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης δέχτηκε καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ανέφεραν ότι ομάδα νεαρών πραγματοποιούσε πάρτυ στην πλατεία Καλλιθέας. Στο σημείο εγκαταστάθηκε αστυνομική δύναμη, και οι νεαροί είπαν στους αστυνομικούς ότι μετά τις 11 θα διακόψουν την αναπαραγωγή μουσικής.

Λίγο μετά τη 1 ομάδα αντιεξουσιαστών που συμμετείχε στο πάρτι της πλατείας επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας πέτρες και πυροτεχνήματα. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Κάποιοι από τους δράστες της επίθεσης έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έξι προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ThessToday.gr, έλαβε χώρα κυνηγητό στα στενά της Άνω Πόλης, μέχρι και στην οδό Κασσάνδρου, και αν και μετά τα επεισόδια δεν βρισκόταν κανείς στην πλατεία, διμοιρία των ΜΑΤ παρέμεινε έως και τις 2 τα ξημερώματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Thestival.gr, ThessToday.gr