Θεσσαλονίκη: Έπεσαν μάρμαρα από υπόστεγο κυλικείου στο ΑΠΘ (εικόνες)

Οι φοιτητές ζητούν να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, καθώς και να γίνει έλεγχος στις εγκαταστάσεις και τα κτήρια της σχολής
ΑΠΘ: Έπεσαν μάρμαρα από υπόστεγο κυλικείου
ΑΠΘ: Έπεσαν μάρμαρα από υπόστεγο κυλικείου
φοιτητικά νέα

Φοιτητές της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατήγγειλαν στα «Φοιτητικά Νέα» ότι την περασμένη Παρασκευή (17/03) σημειώθηκε πτώση μαρμάρινου υπόστεγου στο κυλικείο της σχολής.

«Μάρμαρα από τμήμα του υπόστεγου στο κυλικείο της σχολής βρέθηκαν γκρεμισμένα στο έδαφος, ενώ σε αντίστοιχη κατάσταση, έτοιμα δηλαδή να καταρρεύσουν βρίσκονται και άλλα τμήματα του υπόστεγου».

φοιτητικά νέα

Σημειώνουν πως «είναι θαύμα το γεγονός ότι δεν γκρεμίστηκε ενώ περνούσαν από κάτω φοιτητές και έτσι δεν έχουμε τραυματίες». Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η χρόνια πολιτική της υποχρηματοδότησης είναι αυτή που έχει φέρει τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις της σχολής μας σε αυτή την κατάσταση. Αυτά είναι τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα για τα οποία μιλούν οι φοιτητές όλα αυτά τα χρόνια, και τα οποία παλεύουμε για να μην αντικρίσουμε. Τέτοιο ήταν και το έγκλημα στα Τέμπη, που ενώ οι εργαζόμενοι έθεταν επανειλημμένα τους κινδύνους που υπάρχουν για την ασφάλεια και τη ζωή των επιβατών και των εργαζόμενων, το κράτος και η εταιρεία δεν τα άκουσαν γιατί δεν τους σύμφερε. Το αποδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα πως δεν πρόκειται να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια για να τα δούμε να συμβαίνουν. Συνεχίζουμε δυναμώνοντας τον αγώνα μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους».

φοιτητικά νέα

Πηγή: Foititikanea.gr

Δημοφιλή