Πρόεδρος ΡΑΣ: «Σε εξέλιξη συντονισμένη δολοφονία χαρακτήρα στο πρόσωπό μου» (Βίντεο)

Τι καταγγέλει η Ιωάννα Τσιαπαρίκου έπειτα από τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΡΑΣ για ανεπάρκειες στην εκπαίδευση του προσωπικού του ΟΣΕ.
ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑΣ ΤΣΙΑΠΑΡΙΚΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑΣ ΤΣΙΑΠΑΡΙΚΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Eurokinissi

Συντονισμένη απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα καταγγέλλει με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, Ιωάννα Τσιαπαρίκου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΡΑΣ για ανεπάρκειες στην εκπαίδευση του προσωπικού του ΟΣΕ.

Σύμφωνα την κ. Τσιαπαρίκου, «βρίσκεται σε εξέλιξη συντονισμένη δολοφονία χαρακτήρα στο πρόσωπό μου», ενώ παράλληλα κάνει εκτενή αναφορά στις σπουδές και την επαγγελματική της πορεία.

«Θα συνεχίσω να λέω την αλήθεια και να κάνω ό,τι περνάει από τα χέρια μου για να μπορούν να ζήσουν τα παιδιά μας στη χώρα μας με ασφάλεια και προοπτική», τονίζει.

Σε πόρισμα-κόλαφο που δημοσιοποίησε η Αρχή στις 17 Μαρτίου, μετά την αυτεπάγγελτη έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη, επισημαίνει ισχυρές ενδείξεις ότι ο θεωρητικός και πρακτικός κύκλος εκπαίδευσης που παρείχε ο Διαχειριστής της Σιδηροδρομικής Υποδομής (ΟΣΕ) από το 2021, σε προσωπικό του ΟΣΕ που επιτελεί κρίσιμα καθήκοντα (σταθμάρχες – κλειδούχους) υπήρξε ελλιπής και ως εκ τούτου ανεπαρκής.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, ακολούθησε άμεσα η απάντηση του ΟΣΕ στην οποία σημειώνεται ότι «οι βεβαιώσεις ολοκλήρωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ήταν στη διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα άρα και της ΡΑΣ, η οποία έχει την αρμοδιότητα ελέγχου σε ζητήματα ασφάλειας».

Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Τσιαπαρίκου

«Επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη συντονισμένη δολοφονία χαρακτήρα στο πρόσωπό μου. Επειδή εργάζομαι 25 συναπτά έτη, με ήθος, σιωπηλά και αποτελεσματικά. Επειδή από όπου και να πέρασα, ναυτιλία, κοινωνική ασφάλιση, υγεία, μεταφορές, η πορεία μου και η δουλειά μου υπήρξε αψεγάδιαστη.

Επειδή οι σπουδές και οι περγαμηνές μου είναι πραγματικές και αδιαμφησβήτητες: Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πειραιά, Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Μεταφορές University of Wales-Cardiff, Διδακτορικό με Άριστα του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Επειδή δεν προέρχομαι από πολιτικό ή οικονομικό τζάκι. Επειδή είμαι γυναίκα. Επειδή τα κατάφερα μόνη, προερχόμενη από πάμφτωχη οικογένεια, καθώς ο συγχωρεμένος πατέρας μου βοηθούσε εμπράκτως όποιον είχε ανάγκη στον τόπο του, Ζωγράφου, Φωκίδα και όχι μόνο.

Επειδή εργάστηκα και ως υπάλληλος του ΕΦΚΑ για να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Επειδή οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στο δημόσιο και συχνά και ιδιωτικό τομέα. Επειδή, από όποια θέση και αν βρέθηκα προσπάθησα να διορθώσω, να δημιουργήσω, να φτιάξω ότι δεν φτιάχνεται σε ένα διαλυμένο κράτος.

Επειδή είμαι μάνα και νιώθω συντριβή για τους ανθρώπους και τα παιδιά που χάθηκαν. Θα συνεχίσω να λέω την αλήθεια και να κάνω ότι περνάει από τα χέρια μου για να μπορούν να ζήσουν τα παιδιά μας στη χώρα μας με ασφάλεια και προοπτική. Θα υπερασπίζομαι το Δίκιο και την Αλήθεια!»

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή