Θεσσαλονίκη: Κατάρρευση ψευδοροφής σε σχολική αίθουσα

Από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα - Παρέμβαση εισαγγελέα.
Thesstoday.gr

Από θαύμα γλίτωσαν οι 20 μαθητές του δευτέρου τμήματος της ΣΤ′ Τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου κατέρρευσε όλη η ψευδοροφή της σχολικής αίθουσας το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr η ψευδοροφή κατέρρευσε ολοκληρωτικά στην ΣΤ’ τάξη του σχολείου, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν τραυματισμοί, καθώς οι 20 μαθητές είχαν απομακρυνθεί από την αίθουσα νωρίτερα.

Thestival.gr

Την ώρα που συνέβη το περιστατικό, τα παιδιά κανονικά είχαν μάθημα. Ωστόσο, τα τμήματα της ΣΤ′ τάξης επρόκειτο να πάνε εκδρομή. Οπως μεταδίδει το thestival.gr, λίγο πριν την αναχώρηση, η καθηγήτρια παρατήρησε μια περίεργη ρωγμή στην οροφή και ως εκ τούτου άφησε τα παιδιά να βγουν έξω 5 λεπτά νωρίτερα. Λίγες στιγμές αργότερα, όλη η ψευδοροφή έπεσε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην οροφή εκτελέστηκαν το περασμένο καλοκαίρι εργασίες μόνωσης από ιδιωτικό συνεργείο.

Για το περιστατικό παρενέβη η Εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτα Γκίκα, η οποία προανήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί τι αδικήματα έχουν τελεστεί, να γίνει αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη και να καταθέσουν οι μάρτυρες ενόρκως και οι κατασκευαστές, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί.

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος τόνισε ότι «θα αναζητηθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές των παιδιών μας».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Μαζί με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού της τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας. Πρόκειται για ένα μισθωμένο από την πρώην Νομαρχία σχολείο στο οποίο το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους. Εδώ και τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση. Από την πλευρά τους οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στον χώρο και πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και στους υπόλοιπους χώρους της σχολικής μονάδος προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή».

Η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

(Με πληροφορίες από ΕΡΤ, thesstoday.gr, thestival.gr)

Δημοφιλή