Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών την 28η Οκτωβρίου

Τι θα γίνει με τη μαθητική παρέλαση.
MotionTeam

Με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα περιλαμβάνει μόνο στρατιωτικά τμήματα και θα περιοριστεί αυστηρά στα 60 λεπτά, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας με τον κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι τοπικές αρχές κατέθεσαν ερώτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για τον τρόπο διεξαγωγής της παρέλασης και η απάντηση που έλαβαν αναφέρει πως είναι απαραίτητή λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθήκων στη Θεσσαλονίκη να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά και χωρίς τα πολιτικά τμήματα.

Την ίδια ώρα, αντίστοιχο ερώτημα κατάθεσε και για τη διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης, στις 27 Οκτωβρίου. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται οι διευκρινίσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας την Πέμπτη (21/10), η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλλου, τόνισε πως όλοι οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει απαρέγκλιτα να φορούν μάσκα.

Χωρίς παρελάσεις στην Ημαθία

Στο μεταξύ, στην Ημαθία αποφασίστηκε ομόφωνα να μη διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Καλαϊτζίδη.

Ο λόγος, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας, είναι η μεγάλη έκταση που έχει λάβει σε τοπικό επίπεδο η διασπορά του κορονοϊού και η ανάγκη να διαφυλαχτεί η υγεία της τοπικής κοινωνίας από την απειλή της επιπλέον μετάδοσης του ιού λόγω του συνωστισμού που θα προκαλούνταν.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ thestival.gr)

Popular in the Community