Το άλλο Πέραμα

Ποια είναι τα υλικά τεκμήρια της πολιτιστικής ταυτότητας του Περάματος και του ελληνικού ναυτικού πολιτισμού;
Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος
Eurokinissi
Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής, ο Δήμος Περάματος και ο Οργανισμός Μοιραζόμαστε το Πέραμα (Sharing Perama) συνδιοργανώνουν βραδιά ανάγνωσης πεζών και ποιητικών κειμένων, με την ευκαιρία της έκθεσης «Πράσινο Πέρα(σ)μα», στο Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών στο Πέραμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Η έκθεση «Πράσινο Πέρα(σ)μα», σε επιμέλεια του Μάριου Φούρναρη και της Barbara Polla, άνοιξε τις πόρτες της στο τέλος Σεπτεμβρίου στο ανακαινισμένο για την περίσταση Μουσείο. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά υλικά τεκμήρια της πολιτιστικής ταυτότητας του Περάματος και του ελληνικού ναυτικού πολιτισμού. Παράλληλα, δεκατρείς καλλιτέχνες –δέκα Έλληνες και τρεις από το εξωτερικό, τις Η.Π.Α, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο– εκθέτουν έργα τους εφιστώντας την προσοχή στην ευαίσθητη φύση των οικοσυστημάτων μας και στις συνέπειες της επέκτασης της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, αναδεικνύοντας τον ρόλο της σύγχρονης τέχνης στην καταγραφή και την επίλυση τέτοιου είδους ζητημάτων.

Η δύναμη του λόγου και η επιδραστικότητα της ύλης συστρατεύονται για να αναδείξουν από κοινού ποικίλες όψεις μιας περιοχής με ξεχωριστή φυσιογνωμία, όπως είναι το Πέραμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
•Xαιρετισμοί:
Γιάννης Λαγουδάκης, Δήμαρχος Περάματος
Μαρία Καμηλάκη, Διευθύντρια Βιβλιοθήκης της Βουλής
Barbara Polla, Ιδρύτρια Sharing Perama
•Aνάγνωση πεζών και ποιητικών κειμένων για το Πέραμα
Διαβάζουν: Γιάννης Μετζικώφ, Σοφία Χηνιάδου Kαμπάνη,
Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, Μάριος Φούρναρης
Στο πιάνο συνοδεύει η Ευτυχία Αναστοπούλου
Θα ακολουθήσει κέρασμα

Για τους κανόνες ασφαλούς προσέλευσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού διαβάστε εδώ:

Πήγαινε στην αρχική σελίδα