ΔΙΕΘΝΕΣ
07/05/2019 10:56 EEST | Updated 07/05/2019 10:58 EEST

Το αμερικανικό ναυτικό εντείνει τις έρευνες πάνω σε UFO

Εξαιτίας αυξημένων θεάσεων σε «ευαίσθητες» περιοχές.

gremlin via Getty Images

Ένα πρόγραμμα/ επίσημη διαδικασία καταγραφής αναφορών για UFO (ΑΤΙΑ- Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) από πιλότους του άρχισε το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό- ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, τα στοιχεία που προκύπτουν από τη λειτουργία του δεν αναμένεται να δημοσιοποιούνται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico στα τέλη του Απριλίου, πρόκειται για μια κίνηση που αποτελεί αντίδραση σε μια σειρά θεάσεων αγνώστων, φαινομενικά προηγμένων αεροσκαφών κοντά σε δυνάμεις και εγκαταστάσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (περιλαμβανομένων στόλων του ναυτικού). «Υπάρχει μια σειρά αναφορών μη εξουσιοδοτημένων και/ή αγνώστων αεροσκαφών σε διάφορες περιοχές που ελέγχονται από τον στρατό» δήλωσε το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό σε σχετική ερώτηση του Politico. «Για λόγους ασφαλείας, το Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία λαμβάνουν αυτές τις αναφορές στα σοβαρά και τις διερευνούν όλες...στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών το Ναυτικό αναβαθμίζει και επισημοποιεί τη διαδικασία με την οποία γίνονται τέτοιες φερόμενες εισβολές στις εμπλεκόμενες αρχές. Ένα νέο μήνυμα στον στόλο με το οποίο θα παρουσιάζονται τα βήματα για την αναφορά είναι σε στάδιο προσχεδίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

-«Μαύρα» κονδύλια και βίντεο αναχαιτίσεων UFO: Αποκαλύψεις για το μυστικό πρόγραμμα ΑΑΤΙΡ του Πενταγώνου

-Νέο βίντεο με αναχαίτιση UFO από αμερικανικά μαχητικά δόθηκε στη δημοσιότητα

Όπως υπογραμμίζει το Politico, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό δεν υποστηρίζει την ιδέα πως ναύτες του έχουν έρθει σε επαφή με εξωγήινα σκάφη, ωστόσο αναγνωρίζει ότι έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις περίεργων θεάσεων στον αέρα από αξιόπιστο και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, ώστε να χρήζουν καταγραφγής και μελέτης, αντί να απορρίπτονται ως «επιστημονική φαντασία».

Τα φαινόμενα που προβληματίζουν το αμερικανικό ναυτικό λαμβάνουν χώρα σε σχετικά τακτική βάση από το 2014: Όπως είπε στη Washington Post ο Τζόζεφ Γκράντισερ, εκπρόσωπος του γραφείου του αναπληρωτή επικεφαλής ναυτικών επιχειρήσεων για τον πληροφοριακό πόλεμο, τελευταία οι εμφανίσεις αγνώστων αεροσκαφών σε εναερίους χώρους υπό τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων λαμβάνουν χώρα πολλαπλές φορές κάθε μήνα. «Πρέπει να διαπιστώσουμε ποιος το κάνει, από πού προέρχονται και ποιος είναι ο σκοπός τους. Πρέπει να βρούμε τρόπους να το αποτρέψουμε από το να συμβεί ξανά».

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε κάποιες περιπτώσεις πιλότοι έχουν αναφέρει πτήσεις μικρών σφαιρικών σκαφών σε σχηματισμούς. Άλλοι λένε για λευκά σκάφη σχήματος καραμελών Tic Tac. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι πως τα ιπτάμενα αντικείμενα που αναφέρονται δεν φαίνονται να αφήνουν πίσω τους καυσαέρια- ίχνη, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά αεροσκάφη.

Πάντως, όπως υπογραμμίζει η Washington Post, δεν αναμένεται τα στοιχεία από τις αναφορές να δημοσιοποιηθούν,μ για λόγους ασφαλείας.