Το άγνωστο παρασκήνιο του Γουότεργκεϊτ: Σον Πεν, Τζούλια Ρόμπερτς στην πολιτική σειρά «Gaslit»

Δύο πρόσωπα - κλειδιά στην υπόθεση του σκανδάλου που συγκλόνισε τις ΗΠΑ.
«Gaslit»
«Gaslit»
Starz

Μπορεί το Γουότεργκεϊτ να έχει χαραχτεί στη συλλογική μνήμη -κινηματογραφικά μιλώντας- μέσα από το πολιτικό θρίλερ του Άλαν Πάκουλα «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου» (1976) και τις έρευνες των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας Washington Post, Καρλ Μπέρνσταϊν (Ντάστιν Χόφμαν) και Μπομπ Γούντγουορντ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) που ξεσκέπασαν το σκάνδαλο, ωστόσο η νέα πολιτική σειρά «Gaslit» φιλοδοξεί να ρίξει φως σε δύο «ανθρώπους του προέδρου» οι οποίοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην υπόθεση.

Ο αγνώριστος για τις ανάγκες του ρόλου Σον Πεν υποδύεται τον Τζον Μίτσελ, γενικό εισαγγελέα, πιο έμπιστο σύμβουλο και στενό φίλο του Αμερικανού προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον και η Τζούλια Ρόμπερτς τη whistleblower σύζυγο του, Μάρθα, «μια μεγάλη προσωπικότητα με ακόμη μεγαλύτερο στόμα».

Η Μάρθα, μία σοσιαλιτέ από το Άρκανσο, ήταν το πρώτο πρόσωπο που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά την ανάμειξη του Νίξον στο Γουότεργκεϊτ. Ο σκληρός, αδίστακτος, αλλά απελπιστικά ερωτευμένος μαζί της, σύζυγος της, θα αναγκαστεί στο τέλος να επιλέξει μεταξύ εκείνης και του πρόεδρου.

Βασισμένο στην πρώτη σεζόν του podcast «Slow Burn», «το Gaslit είναι η ιστορία του Watergate που δεν έχετε ακούσει ποτέ. Στο επίκεντρο της σειράς βρίσκεται η Μάρθα Μίτσελ, ένας απίθανος για τη θέση του πληροφοριοδότης που είναι ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος αποκάλυψε το σκάνδαλο και έγινε στόχος μιας μοχθηρής εκστρατείας συκοφαντικής δυσφήμισης από τον Λευκό Οίκο, η οποία υλοποιήθηκε εν μέρει από τον αγαπημένο της σύζυγο, γενικό εισαγγελέα Τζον Μίτσελ», σύμφωνα με τον παραγωγό Ρόμπι Πίκερινγκ.

Η σειρά οκτώ επεισοδίων που κάνει πρεμιέρα στις 24 Απριλίου στο Starz, πέρα από τη Μάρθα, εστιάζει «στις ανείπωτες ιστορίες και τους ξεχασμένους χαρακτήρες του σκανδάλου, από τους καιροσκόπους υφισταμένους του Νίξον έως τους διαταραγμένους ζηλωτές που βοήθησαν και υποκίνησαν τις εγκληματικές πράξεις τους, μέχρι την κατάρρευση ολόκληρης της άθλιας αυτής επιχείρησης».

Με πληροφορίες από Variety

Δημοφιλή