Το χρονικό του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» από τον Λευτέρη Αυγενάκη

Από τον τραμπουκισμό σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος» στην διαγραφή του και την εισαγγελική έρευνα. O υπάλληλος του αεροδρομίου κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Αυγενάκη.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης στα έδρανα της Βουλής.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης στα έδρανα της Βουλής.
Eurokinissi

Αλυσιδωτές αντιδράσεις και εξελίξεις έχει προκαλέσει το επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει καταγραφεί σε βίντεο να τραμπουκίζει υπάλληλο ασφαλείας μετά την καθυστερημένη άφιξή του για επιβίβαση σε πτήση.

Σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην υπουργός βρέθηκε σε λάθος πύλη μην προλαβαίνοντας να επιβιβαστεί στην πτήση του.

Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας», καταγγέλλεται, μεταξύ άλλων, στην σχετική ανακοίνωση.

Ο Λ.Αυγενάκης από την πλευρά του ζήτησε... μισή συγγνώμη, δηλώνοντας «έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα».

Διαγραφή από την ΚΟ της ΝΔ

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έθεσε τον βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, αργότερα ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής. Την επιστολή ανέγνωσε στο Σώμα, το προεδρείο της Βουλής, από την Ολομέλεια.

Το μήνυμα που στέλνει έτσι το Μαξίμου είναι αυτό της μηδενικής ανοχής σε τέτοιου είδους συμπεριφορές - ειδικά από κυβερνητικά στελέχη.

Νωρίτερα, τη διαγραφή Αυγενάκη είχαν ζητήσει και τα κόμματα της αντιπολίτευσεις, με ανακοινώσεις καταδίκης του περιστατικού.

Δεν παραδίδει την έδρα

Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την βουλευτική του έδρα, παρόλο που σέβεται, όπως, τονίζει την ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Στο μεταξύ, όμως, οι καταγγελίες σε βάρος Αυγενάκη προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι, βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Μήνυση καταθέτει ο υπάλληλος του αεροδρομίου

O υπάλληλος του αεροδρομίου κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή.

Ο 22χρονος υπάλληλος security είχε ενημερωθεί από τους αστυνομικούς που είχαν επέμβει στην υπόθεση ότι είχε το δικαίωμα να κάνει μήνυση και εκείνος είχε επιφυλαχθεί για την άσκηση του δικαιώματός του.

Δημοφιλή