22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
27/08/2021 07:11 EEST

Το υβριδικό σούπερ γιοτ του μέλλοντος με τις πέντε πισίνες και το υπαίθριο σινεμά

Τρία χρόνια απαιτούνται για την κατασκευή του.

instagram / Gill Schmid Design

Έχει μήκος 65 μέτρα, οι τεράστιοι τοίχοι του εξωτερικού μέρους είναι από ανακλαστικό γυαλί, διαθέτει πέντε πισίνες, συμπεριλαμβανομένης μιας πισίνας υπερχείλισης με γυάλινο πυθμένα, έως και open air κινηματογράφο κάτω από τ’ αστέρια.

Σχεδιασμένο από το γραφείο Gill Schmid Design με έδρα τη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με το Lateral Naval Architects, το υβριδικό σούπερ γιοτ θα είναι εξοπλισμένο με ένα πρωτοποριακό σύστημα πρόωσης E-Hybrid, με κύρια πηγή ισχύος τις μπαταρίες.

Σύμφωνα με την ομάδα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, το εσωτερικό του σκάφους θα αποτελείται από μεγάλους ανοιχτούς χώρους με δυνατότητα μετατροπής.

Θα μπορεί να φιλοξενήσει 14 καλεσμένους και 17 άτομα πλήρωμα. Το σαλόνι στο κατάστρωμα, το οποίο βρίσκεται κάτω από την πισίνα υπερχείλισης, διαθέτει 3D υπαίθριο σινεμά -τα αναδιπλούμενα γυάλινα στοιχεία του οποίου μετατρέπουν όταν αποσύρονται το σημείο σε μια μεγάλη βεράντα με θέα τη θάλασσα.

Διαθέτει επίσης σπα με σάουνα και υδρομασάζ, ακόμη και στούντιο γιόγκα.

Όπως επίσης, σούσι μπαρ, κοκτέιλ μπαρ, coffee bar και μπαρ για χυμούς.

Με μέγιστη τελική ταχύτητα 16 κόμβων και αυτονομία 3.750 ναυτικών μιλίων, το σκάφος θα είναι εφοδιασμένο με μπαταρίες που θα μπορούν να το τροφοδοτήσουν από έξι έως οκτώ ώρες, με δυνατότητα τριών ωρών σιωπηλής λειτουργίας, όπως και με κινητήρες ντίζελ για επαναφόρτιση μπαταρίας.

Gill Schmid Design
Gill Schmid Design
Gill Schmid Design
Gill Schmid Design

Εάν το «SEE», όπως είναι το όνομα του, πάρει το «πράσινο φως» (γιατί προς το παρόν πρόκειται για ένα καινοτόμο concept που είναι στα χαρτιά), θα χρειαστούν περίπου τρία χρόνια για την κατασκευή του, αν και σύμφωνα με τους σχεδιαστές υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από ναυπηγεία και ιδιώτες. 

Με πληροφορίες από cnn.com