Το Φεστιβάλ των Καννών αποκάλυψε την αφίσα του

Ο "Μαρς Μπλάκμον" από το μακρινό 1986, κάτω από τους φοίνικες.
LOIC VENANCE via Getty Images

Πρωταγωνιστής της αφίσας του 74ου Φεστιβάλ Καννών είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Σπάικ Λι και για την ακρίβεια, ο Σπάικ Λι ως Μαρς Μπλάκμον (ρόλος τον οποίον ενσάρκωσε στην πρώτη ταινία του με τίτλο «She’s Gotta Have It», με την οποία και έκανε το ντεμπούτο του στις Κάννες), καθώς στέκεται σκεπτικός κάτω τους φοίνικες της Κρουαζέτ.

Οι διοργανωτές του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ του πλανήτη, αποκάλυψαν την αφίσα της φετινής διοργάνωσης, που είναι ένας φόρος τιμής στον Αμερικανό πολυβραβευμένο σκηνοθέτη και ακτιβιστή, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους ο Σπάικ Λι επιλέχθηκε ως πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης:

«Για την τεράστια ανυπομονησία να βρεθούμε επιτέλους ξανά στο σκηνικό των Καννών: την παραλία, τους φοίνικες και την κινηματογραφική οθόνη, όπως μια κενή σελίδα, που θα καλωσορίσει τις ταινίες της Επίσημης Επιλογής…

Γι′ αυτό το περίεργο βλέμμα που πρόκειται να ρίξει στο έργο των συναδέλφων του σκηνοθετών που μας φέρνουν τα νέα για τον κόσμο - του δικού τους και σίγουρα λίγο και του δικού μας ...

Για την τρυφερή ερμηνεία του ως Μαρς Μπλάκμον, το B-Boy στο «She’s Gotta Have It», μια στερεοτυπική αναπαράσταση της αφροαμερικανικής κοινότητας που η ταινία διαλύει.

Για την άτακτη ματιά του του, που παρ′ ότι συνεχώς αμφισβητεί και επαναστατεί επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, δεν παραμελεί ποτέ την ψυχαγωγία.

Ο Σπάικ Λι, πολίτης της ‘Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπρούκλιν, της Νέας Υόρκης’, είναι στην αφίσα αυτής της συλλεκτικής έκδοσης. Φυσικά!».