Το «μαύρο» τετράγωνο της Αθήνας: Φτώχεια, ναρκωτικά και πορνεία

Πρόκειται για την περιοχή του κέντρου της πόλης που περικλείεται από τον Άγιο Παύλο, την πλατεία Βάθης, την πλατεία Καραϊσκάκη και το Σταθμό Λαρίσης.
.
.
Γιώργος Αποστολόπουλος

Εξαθλίωση, φτώχεια, ναρκωτικά, πορνεία. Με αυτές τις λέξεις περιγράφει ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, εν μέσω πανδημίας, στο «μαύρο» τετράγωνο της Αθήνας.

Πρόκειται για την περιοχή του κέντρου της πόλης που περικλείεται από τον Άγιο Παύλο, την πλατεία Βάθης, την πλατεία Καραϊσκάκη και το Σταθμό Λαρίσης. Ιστορικές γειτονιές της πρωτεύουσας που μοιάζουν παραδομένες στη φτώχεια, στο εμπόριο ναρκωτικών, στην εγκληματικότητα και στην πορνεία. Δεκάδες (ή για άλλους εκατοντάδες) είναι οι άνθρωποι που κοιμούνται στα παγκάκια ή σε πυλωτές κτιρίων και υπαίθριους χώρους.

Ο κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα σχετικές φωτογραφίες, περιγράφει:

«Στρωματσάδες, εξαθλίωση, η φρικτή εικόνα μίας αποτυχημένης πολιτικής διαχείρισης και ο θάνατος. Ποιος κορονοϊός και ποια μέτρα προστασίας. Και τελικά, τι είναι χειρότερο; Ο κορονοιός, τα ναρκωτικά ή και τα δύο;

Ειλικρινά, στον κάθε ευαίσθητο άνθρωπο γυρίζει ανάποδα το στομάχι με αυτήν την κατάσταση που η παρούσα Κυβέρνηση αλλά και η προηγούμενη απέτυχαν παταγωδώς να επιλύσουν.

Μα φυσικά... το εμπόριο ναρκωτικών δεν γίνεται να εξαλειφθεί. Είναι υπερφυσικό, αόρατο και μάλλον ασήμαντο για την... υψηλή πολιτική. Ακόμα και εάν το ανθρώπινο είδος ευτελίζεται λίγες δεκάδες ή εκατοντάδες μέτρα από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας, από το Υπουργείο Υγείας, Αστυνομικά τμήματα, δημοτικές υπηρεσίες και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Και τι συμβαίνει τελικά; Κάποιοι, κλεισμένοι στα πολυτελή γραφεία τους, σιγά μη νοιαστούν για όσα συμβαίνουν στους δρόμους και στην καθημερινότητα, ακόμα και αν εκλέγονται στη δύσμοιρη Περιφέρεια της Α’ Αθήνας.
Εξάλλου, πολυτελή ιδιωτικά σχολεία που να πηγαίνουν τα παιδιά τους δεν υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές, ούτε γήπεδα τένις, ούτε Πανεπιστήμια του εξωτερικού και προφανώς ούτε «άριστοι». Υπάρχουν όμως άστεγοι, τσαντίρια, εγκληματικότητα, ναρκωτικές ουσίες δίπλα στα σχολεία, πορνεία δυστυχισμένων πλασμάτων, συνάνθρωποι χρήστες σε τραγική κατάσταση, ταλαιπωρημένοι μετανάστες, υπερσυγκεντρωμένες δομές μίας περιοχής γκέτο για όλη την Αττική αλλά και ήρωες! Οι κάτοικοι, τα παιδάκια τους και οι καταστηματάρχες.

Κυβέρνηση ενός άλλου κόσμου... Επενδύσεις από αυταρχικά καθεστώτα, πολυεθνικές εταιρίες, δεξιώσεις, «λουστρίνι» και παρασκήνιο.

Ναι, είναι ήρωες όσοι μένουν όχι μόνον εδώ αλλά σχεδόν σε όλη την Αθήνα.
Εμείς, θα αφήσουμε τη νεόπλουτη «αριστοκρατία» να διαγωνίζεται για το ποιος μιλάει καλύτερα... αγγλικά και θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα για μία καλύτερη πόλη και μία δίκαιη κοινωνία!».

.
.
Γιώργος Αποστολόπουλος
.
.
Γιώργος Αποστολόπουλος
.
.
Γιώργος Αποστολόπουλος
.
.
Γιώργος Αποστολόπουλος
Πήγαινε στην αρχική σελίδα