Το πιο «άβολο ψιλικατζίδικο» του κόσμου κρέμεται από έναν απότομο βράχο (Εικόνες)

Εκεί όπου το «πετάγομαι μέχρι το περίπτερο» δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση.
hunan.gov.cn

Σε έναν απότομο βράχο σε μια γραφική περιοχή της νότιας Κίνας υπάρχει ένα μικροσκοπικό ξύλινο υπόστεγο που χαρακτηρίζεται ως «το πιο άβολο ψιλικατζίδικο» στη χώρα.

Κρεμασμένο σε ύψος 120 μέτρων από το έδαφος, το κατάστημα δύο τετραγωνικών μέτρων τροφοδοτεί τους ορειβάτες με ποτά και ελαφριά αναψυκτικά στην περιοχή Shiniuzhai Scenic Area στην κινεζική επαρχία Χουνάν, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της κρατικής αγγλόφωνης εφημερίδας China Daily.

Το Shiniuzhai είναι γνωστό για το λοφώδες τοπίο του, το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα και μια σειρά από συναρπαστικές δραστηριότητες στο βουνό. Εκεί βρίσκεται επίσης η Haohan Qiao, ή αλλιώς η «Γέφυρα των γενναίων ανδρών», η οποία, όταν άνοιξε το 2015, ήταν η πρώτη γέφυρα με γυάλινο πυθμένα στην Κίνα.

Το όνομα Shiniuzhai - «χωριό πέτρινων βοδιών» στα κινέζικα - είναι εμπνευσμένο από έναν από τους λόφους, ο οποίος έχει σχήμα που μοιάζει με την πλάτη βοδιού.

Το κατάστημα ψιλικών βρίσκεται κατά μήκος μιας διαδρομής via ferrata 800 μέτρων. Η Via ferrata - στα ιταλικά σημαίνει «σιδερένιος δρόμος» - είναι ένα μονοπάτι κατά μήκος ενός βουνού που χρησιμοποιεί μεταλλικά στηρίγματα και άλλες κατασκευές στις οποίες μπορούν να προσδεθούν οι ορειβάτες καθώς ανεβαίνουν και διασχίζουν απαιτητικά εδάφη.

Το κατάστημα προκάλεσε αίσθηση όταν άνοιξε το 2018 μετά από ένα χρόνο κατασκευής. Επέστρεψε στο προσκήνιο αυτόν τον μήνα μετά από πρόσφατες αναφορές στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αιχμαλωτίζοντας τους Κινέζους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Το πιο άβολο κατάστημα για εύκολη εξυπηρέτηση», σχολίασε στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo την περασμένη εβδομάδα ένας δημοφιλής στρατιωτικός μπλόγκερ.
Ένας άλλος χρήστης αστειεύτηκε: «Είναι πολύ απαιτητικό για τα μέλη του προσωπικού».
Το ταξίδι στην κορυφή διαρκεί περίπου 90 λεπτά και κάθε ορειβάτης μπορεί να πάρει ένα μπουκάλι νερό δωρεάν. Τα μέλη του προσωπικού είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά προμηθειών στο κατάστημα κάθε μέρα.
Οι υπάλληλοι μοίρασαν επίσης δωρεάν φεγγαρόπιτες σε μικροσκοπικά κόκκινα κουτιά στους ορειβάτες όταν η χώρα γιόρτασε το φεστιβάλ της φθινοπωρινής ισημερίας τον περασμένο μήνα.
(Πηγή: CNN)

Δημοφιλή