Το ρεσιτάλ της Ανίτα Ρατσβελισβίλι στη Ρωμαϊκή Αγορά στη GNO TV

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε δημοφιλείς άριες από όπερες των Βέρντι, Τσιλέα, Γκουνό, Σαιν-Σανς, Μπιζέ.
Χάρης Ακριβιάδης

Στον μαγικό αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς στη σκιά της Ακρόπολης, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσίασε στις 18 Ιουλίου 2020 ένα ρεσιτάλ με την κορυφαία μεσόφωνο Ανίτα Ρατσβελισβίλι, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και με τη συμμετοχή της Ορχήστρας της ΕΛΣ. Το ρεσιτάλ αποτέλεσε τη μεγάλη πρεμιέρα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της με την Εθνική Λυρική Σκηνή, αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη να συμμετάσχει αφιλοκερδώς. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διηύθυνε -επίσης αφιλοκερδώς- ο Λουκάς Καρυτινός και το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε δημοφιλείς άριες από όπερες των Βέρντι, Τσιλέα, Γκουνό, Σαιν-Σανς, Μπιζέ.

Με αφορμή την επιστροφή της Ανίτας Ρατσβελισβίλι στην Ελλάδα για το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της στον ρόλο της Σαρλότ στον Βέρθερο του Μασνέ (έως τις 4/4 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος), η Εθνική Λυρική Σκηνή ανέβασε για πρώτη φορά στην GNO TV το ρεσιτάλ που έδωσε η κορυφαία μεσόφωνος της εποχής μας, το οποίο είναι διαθέσιμο στο nationalopera.gr/GNOTV έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Με παρουσία επιβλητική και δυναμική, με φωνή εντυπωσιακής ποιότητας και όγκου, με εξαιρετικά προσεκτικές επιλογές ρεπερτορίου, η Ρατσβελισβίλι ξεκίνησε από τη Γεωργία και σε λιγότερο από δέκα χρόνια κατέκτησε τα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα και τα σπουδαιότερα φεστιβάλ όπερας του πλανήτη, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από τα διεθνή ΜΜΕ και αποθεωτική αποδοχή από το κοινό της όπερας παγκοσμίως.

Info

Για τους κατόχους των εισιτηρίων του Βέρθερου η παρακολούθηση του ρεσιτάλ στην GNO TV είναι δωρεάν, ενώ για το υπόλοιπο κοινό η τιμή του εισιτηρίου για την GNO TV είναι 5 ευρώ.

Οι θεατές που έχουν αγοράσει ή πρόκειται να αγοράσουν εισιτήρια για τον Βέρθερο θα λάβουν στο e-mail τους κωδικούς για τη δωρεάν παρακολούθηση του ρεσιτάλ στην GNO TV.

Για τη μετάδοση του ρεσιτάλ προπωλούνται εισιτήρια των 5 ευρώ στην www.ticketservices.gr & στα Ταμεία της ΕΛΣ (2130885700, καθημερινά 9.00-21.00).

Με το εισιτήριο (ή τον δωρεάν κωδικό) ο θεατής:

  • μπορεί να απολαύσει μέσω του nationalopera.gr/GNOTV την παράσταση στην άνεση του σπιτιού του, στον χρόνο που αυτός θα επιλέξει, από τον υπολογιστή, το ipad, την τηλεόραση ή ακόμα και το κινητό του τηλέφωνο.
  • έχει τη δυνατότητα απεριόριστων προβολών της παράστασης για διάστημα 30 ημερών από την πρώτη προβολή.
  • έχει πρόσβαση στο online πρόγραμμα της παράστασης.

Δημοφιλή