Το «ρομποτικό» πρόσωπο του σύγχρονου πολέμου: Drone κυνηγά πανικόβλητο στρατιώτη (βίντεο)

Ο Ρώσος στρατιώτης στο τέλος προσπαθούσε να το αντιμετωπίσει με ραβδί.
.
.
Rubak Wild Division via @nexta_tv

Την ταχεία μεταβαλλόμενη φύση του σύγχρονου πολέμου, και ειδικά του πολέμου με drones, υποδεικνύει βίντεο από την Ουκρανία που δόθηκε στη δημοσιότητα από ουκρανική στρατιωτική μονάδα και δείχνει το κυνήγι ενός μεμονωμένου Ρώσου στρατιώτη από ένα ουκρανικό drone σε οπτική πρώτου προσώπου (μέσα από την κάμερα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους).

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του War Zone (The Drive) κανονικά η συγκεκριμένη μονάδα drones (πρόκειται για drones FPV- First Person View) της 82ης Ανεξάρτητης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, κυνηγά άρματα μάχης και άλλα οχήματα, ωστόσο, όπως φαίνεται, κάποιες φορές στοχεύει και μεμονωμένους στρατιώτες.

Το drone φαίνεται να πλησιάζει τον στρατιώτη, που το αντιλαμβάνεται. Το μη επανδρωμένο αρχίζει να κινείται γύρω του, με τον ίδιο να προσπαθεί να το αποφύγει, ενώ το όλο περιστατικό καταγράφεται από άλλο drone, από απόσταση. Στο τέλος ο στρατιώτης, συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορεί να το αποφύγει καθώς τον πλησιάζει, προσπαθεί να το χτυπήσει με ένα ραβδί. Εν τέλει ακολουθεί έκρηξη, καθώς το drone τον πλησιάζει και πυροδοτεί τα εκρηκτικά του.

Τα βίντεο που κυκλοφορούν online από επιθέσεις με drones είναι πολλά, καθώς η χρήση των FPV είναι ευρύτατη: Είναι πολύ ευέλικτα, γρήγορα και δύσκολο να αντιμετωπιστούν, ενώ παρέχουν δυνατότητα για πλήγματα υψηλής ακριβείας σε μικρές αποστάσεις- σε κάποιες περιπτώσεις επισκιάζουν τα συμβατικά αντιαρματικά όπλα ή ακόμα και το πυροβολικό σε κάποιες εφαρμογές. Τέτοια drones χρησιμοποιεί και η ρωσική πλευρά, η οποία έχει αυξήσει την παραγωγή τους.

Δημοφιλή