Το «Scream» εκθρόνισε από την κορυφή του box office το «Spider-Man»

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το «No Way Home» έχει κάνει ειπράξεις 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
via Associated Press

Μετά από ένα μήνα στην κορυφή του box office το «Spider-Man: No Way Home» έχασε την πρωτιά. Το «Scream» έκανε το ντεμπούτο του στις αίθουσες το Σαββατοκύριακο καταγράφοντας πωλήσεις εισιτηρίων ύψους 30,6 εκατ. δολαρίων (27 εκατ. ευρώ).

Η Paramount προβλέπει ότι συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων της Δευτέρας, θα φτάσει στα 35 εκατομμύρια δολάρια (31 εκατ. ευρώ).

Το «Scream», το οποίοι οι παραγωγοί χαρακτηρίζουν «requel», καθώς είναι συγχρόνως η πέμπτη ταινία του franchise, αλλά και reboot που συστήνει ένα νέο (και ηλικιακά) καστ στο κοινό, κόστισε 24 εκατομμύρια δολάρια (21 εκατ ευρώ) και σημείωσε επιπλέον εισπράξεις 18 εκατομμυρίων δολαρίων (16 εκατ ευρώ) σε 50 χώρες.

Τα δικαιώματα του franchise, που κάποτε ήταν η «κότα με τα χρυσά αυγά» για της Miramax Films των Χάρβεϊ και Μπομπ Γουάνστιν, αποκτήθηκαν από την Spyglass Media Group, η οποία έκανε την παραγωγή της νέας ταινία με την Paramount. Το «Scream», ήταν το πρώτο που δεν σκηνοθέτησε ο Γουές Κρέιβεν, ο οποίος πέθανε το 2015. Στην θέση του βρέθηκαν οι Ματ Μπετινέλο-Όλπιν και Τάιλερ Ζιλέτ. Πρωταγωνιστούν και πάλι οι Ντέιβιντ Αρκέτ, Νεβ Κάμπελ, Κόρτνεϊ Κοξ, όπως στο «Scream» που προβλήθηκε το 1996, μαζί με ένα νέο καστ ηθοποιών, τους Μελίσα Μπαρέρα, Τζένα Ορτέγα και Τζακ Κουέιντ.

Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι το «Scream» είναι η πρώτη εισπρακτική επιτυχία σε μια χρονιά που το Χόλιγουντ ελπίζει ότι θα επιστρέψει σε εβδομαδιαία σταθερότητα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο Ιανουάριος είναι συνήθως μια ήσυχη περίοδος στο box office, αλλά η αύξηση κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον έχει ανατρέψει τα σχέδια των στούντιο όσον αφορά ταινίες που πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στον χειμώνα.

«Οι σταθερές που χρησιμοποιούμε παραδοσιακά στην βιομηχανία δείχνουν μια δυνατή πρεμιέρα. Αλλά όπως έλεγα σε όλους, έχουμε δρόμο μπροστά μας με την πανδημία. Δεν έχουμε βγει ακόμα από αυτή και είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσουμε τι θα συμβεί», δήλωσε ο επικεφαλής διανομής της Paramount, Κρις Άρονσον.

Το «No Way Home» συγκέντρωσε 20,8 εκατομμύρια δολάρια (18 εκατ ευρώ) στο πέμπτο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας του. Η Sony Pictures προβλέπει ότι με άλλα 5,2 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις το Σαββατοκύριακο 16 -17 Ιανουαρίου, το «No Way Home» θα φτάσει τα 703,9 εκατ. δολάρια (615 εκατ ευρώ) τη Δευτέρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεπερνώντας το «Black Panther» και θα φτάσει στην τέταρτη θέση όλων των εποχών.

Αυτό το τοποθετεί πίσω μόνο από το «Avatar» (760 εκατομμύρια δολάρια - 665 εκατ ευρώ), το «Avengers: Endgame» (Εκδικητές: Η τελευταία πράξη με 858 εκατομμύρια δολάρια - 751 εκατ ευρώ) και το «Star Wars: The Force Awakens» (Ο πόλεμος των άστρων: Επεισόδιο 7 - Η δύναμη ξυπνά με 936 εκατομμύρια δολάρια - 820 εκατ ευρώ).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το «No Way Home» έχει κάνει εισπράξεις 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια (1,4 δις ευρώ).

Δημοφιλή