Το σεξιστικό βίντεο πιλότου της F1 προκαλεί σάλο. Μετά όμως ήρθε η αντίδραση του θιγόμενου μοντέλου

Η Haas F1 Team καταδικάζει, ο Μαζεπίν απολογείται αλλά το μοντέλο παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική οπτική για το βίντεο που εμφανίζεται να την θωπεύει και να αντιδρά αναδεικνύοντας την άλλη όψη του προβλήματος.
Νικίτα Μάζεπιν
Νικίτα Μάζεπιν
Joe Portlock - Formula 1 via Getty Images

Αντιδράσεις και σχόλια προκαλεί το βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram του πιλότου της Formula 1, Νικίτα Μαζεπίν αναγκάζοντας τον ίδιο να απολογηθεί και να το ”κατεβάσει” αλλά και την Haas F1 Team να πάρει θέση. Το παράδοξο βέβαια στην υπόθεση είναι πως το θεωρητικά θιγόμενο πρόσωπο, που είναι μια νεαρή γυναίκα, παρέχει πλήρη κάλυψη στον Μαζεπίν και όπως φαίνεται ήταν εκείνη αυτή που το ανάρτησε παρά το προσβλητικό για την ίδια περιεχόμενο.

Ο 21χρονος Ρώσος και νέος πιλότος της F1 για το 2021, στο βίντεο εμφανίζεται να είναι συνοδηγός στο μπροστινό κάθισμα ΙΧ αυτοκινήτου και να γυρίζει προς το πίσω κάθισμα όπου κάθεται μια γυναίκα, να την θωπεύει στο στήθος ενώ εκείνη αντιδρά υψώνοντας το μεσαίο της δάχτυλο.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, η γυναίκα είναι το μοντέλο Αndrea D’ Ival.

H απαράδεκτη συμπεριφορά του πιλότου όσο και η ίδια η προβολή αυτής με βίντεο στο Instagram του προκάλεσε κατακραυγή.

Η Haas F1 Team, που ανακοίνωσε μόλις την περασμένη εβδομάδα την απόκτηση του νέου πιλότου, σε δήλωσή της αναφέρει: ”Για την Haas F1 Team η συμπεριφορά του Νικίτα Μάζπιν στο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media είναι ανεπίτρεπτη. Επιπροσθέτως το ίδιο το γεγονός πως το βίντεο αναρτήθηκε στα social media μας προκαλεί αποτροπιασμό. Η διαχείριση του θέματος γίνεται εσωτερικά και δεν θα υπάρξουν άλλα σχόλια την παρούσα φάση”.

Ο δε πιλότος απολογήθηκε με νέα ανάρτηση: ”Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τις πρόσφατες ενέργειές μου τόσο όσον αφορά τη δική μου ακατάλληλη συμπεριφορά όσο και το γεγονός ότι δημοσιεύτηκε στα sodial media. Λυπάμαι για την προβλητική μου πράξη και την αμηχανία που προκάλεσα στην Haas F1 Team. Θα πρέπει να σταθώ αντάξιος του υψηλού επιπέδου της Formula 1 και αναγνωρίζω ότι έχω απογοητεύσει τον εαυτό μου και πολλούς ανθρώπους. Υπόσχομαι ότι θα μάθω από όλο αυτό”.

Στο μεταξύ όμως το μοντέλο που θώπευσε στο βίντεο ο πιλότος της F1 σε δήλωση της, όπως αναφέρει το Sky News, διευκρινίζει πως η ίδια και ο 21χρονος είναι ”καλοί φίλοι” και εκείνη ανάρτησε το βίντεο στον λογαριασμό του Μάζεπιν εν είδει ”αστείου”.

Συγκεκριμένα αναφέρει: ”Γεια σας, θέλω απλώς να σας ενημερώσω ότι ο Νικήτα και εγώ είμαστε καλοί φίλοι για πολύ καιρό και τίποτα από όλα όσα φαίνονται στο βίντεο δεν ήταν κάτι το σοβαρό! Εμπιστευόμαστε πολύ ο ένας τον άλλο και αυτή ήταν μια πλάκα μεταξύ μας. Δημοσίευσα αυτό το βίντεο στα stories του και ήταν ένα inside joke. Λυπάμαι πραγματικά. Σας δίνω το λόγο μου ότι είναι πραγματικά καλό άτομο και δεν θα έκανε ποτέ τίποτα για να με πληγώσει ή να με ταπεινώσει”.

Αλλάζει όμως κάτι τελικά στην ουσία του θέματος σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο ο Μάζεπιν πιστεύει ότι μπορεί να συμπεριφέρεται ακόμη και σε μια φίλη του; Ή απλά η δήλωση της επιβεβαιώνει κάτι που ήδη γνωρίζουμε, ότι δηλαδή πολλές φορές είναι οι ίδιες οι γυναίκες αυτές που αντί να αντιδρούν στην σεξιστική συμπεριφορά ανδρών συμπεριφέρονται ως σαν να είναι κάτι αποδεκτό και ”φυσιολογικό” έως και ”αστείο”;

Δημοφιλή