ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/05/2019 15:48 EEST | Updated 20/05/2019 15:48 EEST

Tο Smart Park ανάμεσα στα καλύτερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης

Διεθνής διάκριση από το International Council of Shopping Centers

Το Εμπορικό Πάρκο Smart Park της REDS, θυγατρικής του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον εμπορικό τομέα, με εμπορική πληρότητα 100% και συνεχιζόμενη αύξηση της επισκεψιμότητας, φθάνοντας τα 5 εκατ. το 2018.

Μάλιστα, είναι τέτοια η δυναμική του, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Β′ Φάση επέκτασης κατά 15.000 τ.μ., φθάνοντας συνολικά στα 53.000 τ.μ., με κόστος επένδυση τα 25 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 70% της νέας επιφάνειας, ήδη έχει μισθωθεί από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων εστίασης, ένδυσης, υπόδησης και ειδών οικιακής χρήσης, με την εμπορική της λειτουργία να είναι προγραμματισμένη για το Φθινόπωρο 2019.

Η νέα πτέρυγα ακολουθεί σχεδιαστικά την ίδια υψηλή αρχιτεκτονική αισθητική και φιλοσοφία με το υπάρχον πάρκο, αναφορικά με τη χρήση φυσικών υλικών, τους χώρους πρασίνου και τη διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων για περίπατο και αγορές.

Αυτό το σπουδαίο Εμπορικό Πάρκο, λοιπόν, διακρίθηκε με Έπαινο στην κατηγορία «Ανακαίνιση & Επέκταση», στο πλαίσιο των βραβείων ICSC European Shopping Center Awards 2019, που διοργανώνει ο πιο σημαντικός οργανισμός στον κλάδο των εμπορικών κέντρων παγκοσμίως, το International Council of Shopping Centers. Το ICSC αριθμεί 70.000 μέλη σε 100 χώρες και συνιστά διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμό που αναδεικνύει από το 1977 τις υψηλές επιδόσεις στο λιανικό εμπόριο.

«Η συγκεκριμένη βράβευση έρχεται να ολοκληρώσει μία σειρά διακρίσεων που έχει λάβει το εμπορικό πάρκο Smart Park κατά τα χρόνια της λειτουργίας του. Είναι αξιοσημείωτο ότι το Smart Park έχει αναγνωριστεί από έγκριτους εξειδικευμένους φορείς για διαφορετικές πλευρές του, όπως η επιχειρηματική επίδοση (Business Retail Awards 2019), το Marketing (Event Awards 2016 και 2017), τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό (Retail Interior Awards 2017) και τώρα για το σύνολο του έργου από τον πιο αναγνωρισμένο διεθνή οργανισμό εμπορικών κέντρων, τον ICSC. Οι διακρίσεις σε μεμονωμένους τομείς αλλά και στο σύνολο τους, αναδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του μικρού και ευέλικτου σχήματος που η REDS έχει υιοθετήσει και το οποίο αποτελείται από στελέχη ικανά να ανταπεξέλθουν σε διαφορετικούς ρόλους ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε project,» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της REDS, Γιάννης Μωραΐτης.