Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις υγειονομικών για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ενα πρώτο «όχι» από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Eurokinissi

Ένα πρώτο «όχι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.

Ειδικότερα, το Γ′ Θερινό Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε αιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων, ανά την Ελλάδα, που ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία θα «πάγωνε» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.

Για το θέμα αυτό εκδόθηκαν τέσσερις προσωρινές διαταγές από το ΣτΕ, οι οποίες αφορούν σε 115 συνολικά προσφεύγοντες. Πλέον το Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να εξετάσει, εάν θα προχωρήσει σε έκδοση απόφασης αναστολής για το ίδιο ζήτημα ή όχι.

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ εκκρεμεί ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ, δηλαδή έκδοση προσωρινής διαταγής και αναστολή απόφασης για υποχρεωτικότητα.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές του Αυγούστου, το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας επικύρωσε τον νόμο με τον οποίο εγκαθιδρύεται το υγειονομικό πάσο και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών.

Παράλληλα, με πρόσφατη απόφασή του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με το σκεπτικό του στην απόρριψη προσφυγής 672 επαγγελματιών και εθελοντών πυροσβεστών εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Γαλλία κατά της COVID-19, ανοίγει τον δρόμο για την επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολισμού και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες εργαζομένων, πλην των υγειονομικών που ισχύει ήδη.

Δημοφιλή