22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
08/09/2020 14:08 EEST

Το TikTok κατέβασε σκληρό βίντεο αυτοκτονίας που κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα του

Πρόκειται για έναν άνδρα που αυτοπυροβολείται.

zz/STRF/STAR MAX/IPx

Η δημοφιλής εφαρμογή βίντεο TikTok ανέφερε τη Δευτέρα πως κατεβάζει ένα βίντεο αυτοκτονίας που κυκλοφορούσε στην πλατφόρμα της και μπλοκάρει λογαριασμούς που επιχειρούν επανειλημμένα να το ανεβάσουν.

Το TikTok δεν έδωσε λεπτομέρειες για το βίντεο, αλλά αναφορές από ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένα βίντεο με έναν άνδρα που αυτοπυροβολείται, το οποίο κυκλοφορεί στο TikTok από το βράδυ της Κυριακής.

«Γνωρίζουμε ότι βίντεο μιας αυτοκτονίας που μεταδόθηκε μέσω livestreaming στο Facebook κυκλοφόρησαν πρόσφατα σε άλλες πλατφόρμες, μεταξύ των οποίων το TikTok. Τα συστήματά μας ανιχνεύουν αυτόματα και υποδεικνύουν αυτά τα κλπ για παραβίαση των κανόνων της κοινότητάς μας» ανακοίνωσε το TikTok στο Twitter.

Το TikTok δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για λεπτομέρειες σχετικά με το βίντεο που απομακρύνθηκε. Το Facebook ανέφερε πως απομάκρυνε το αρχικό βίντεο από την πλατφόρμα του στις 31 Αυγούστου, την ημέρα που έγινε το streaming του, και έχει χρησιμοποιήσει αυτοματοποιημένη τεχνολογία για την απομάκρυνση αντιγράφων και uploads έκτοτε.

Το TikTok, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του οποίου, ByteDance (εδρεύει στην Κίνα) έχει διαταχθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ να πωλήσει το παρακλάδι των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ, έχει δεχτεί επικρίσεις για την πολιτική της ως προς το moderation σχολίων στο παρελθόν, ειδικά ως προς την κυκλοφορία σκληρού περιεχομένου. Η εταιρεία παρουσίασε μια νέα υποδομή moderation περιεχομένου τον Δεκέμβριο.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post