Το βιβλίο για παιδιά της Μέγκαν Μαρκλ στα ελληνικά: Σαν ένα ποίημα που έγραψα για τον Χάρι

Η ιδιαίτερη σχέση πατέρας και γιου μέσα από το βλέμμα μιας μητέρας.
Στη Νέα Υόρκη, Νοέμβριος 2021. (AP Photo/Craig Ruttle)
Στη Νέα Υόρκη, Νοέμβριος 2021. (AP Photo/Craig Ruttle)
via Associated Press

«Το Παγκάκι ξεκίνησε σαν ένα ποίημα που έγραψα για τον σύζυγό μου την Ημέρα του πατέρα, έναν μήνα μετά τη γέννηση του Άρτσι. Το ποίημα αυτό αποτέλεσε τη βάση αυτής της ιστορίας. Ο Κρίστιαν τη μετέτρεψε με τα όμορφα και απαλά του χρώματα σε εικόνες που εκφράζουν τη ζεστασιά, τη χαρά και την εμπιστοσύνη που περιέχεται σε κάθε σχέση πατέρα-γιου, όποιος κι αν είναι ο τρόπος ζωής τους. Για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα και να αναδείξουμε τον μοναδικό αυτό δεσμό μέσα από πολλές οπτικές, χρειάστηκε να δουλέψουμε πολύ στενά. Εύχομαι να αγαπηθεί από κάθε οικογένεια, γιατί θα αντικατοπτρίζει την αλήθεια της καθεμιάς από αυτές, όπως αντικατοπτρίζει την αλήθεια της δικής μου».

Στις 2 Απριλίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Πατάκη «Το Παγκάκι», ένα βιβλίο για παιδιά που μιλά για την ιδιαίτερη σχέση πατέρα και γιου μέσα από τη ματιά μιας μητέρας, πρώτο βιβλίο για παιδιά της Μέγκαν, δούκισσας του Σάσσεξ.

Αντλώντας έμπνευση από τη σχέση του συζύγου της με τον γιο της, η δούκισσα του Σάσσεξ συλλαμβάνει τη διαρκώς εξελισσόμενη σχέση μεταξύ πατέρα και γιου και μας θυμίζει με πόσο διαφορετικές μορφές μπορεί να εκφραστεί η αγάπη μέσα σε μια σύγχρονη οικογένεια.

Ανακαλώντας τη ζεστασιά, την τρυφερότητα και την κατανόηση που περιέχει η σχέση πατέρα-γιου, το Παγκάκι ανοίγει στον αναγνώστη ένα παράθυρο στις στιγμές που μοιράζονται διάφορα ζευγάρια πατεράδων και γιων -στιγμές γαλήνης και περίσκεψης, μεγάλων και μικρών ανακαλύψεων ή έντονης δράσης και αδιαπραγμάτευτης εμπιστοσύνης.

Η εικονογράφηση είναι του Κρίστιαν Ρόμπινσον, του αγαπημένου εικονογράφου με το ιδιαίτερο ύφος, ο οποίος έχει τιμηθεί με τα βραβεία Κάλντεκοτ και Κορέττα Σκοτ Κινγκ για την εικονογράφηση των βιβλίων «Οδός Αγοράς» και «τέρμα!».

Στο Παγκάκι, ο Κρίστιαν Ρόμπινσον εξελίσσει το προσωπικό του ύφος χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά νερομπογιές, με σκοπό να δώσει μια τρυφερή και χαρούμενη αίσθηση σε κάθε σελίδα, αντικατοπτρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ομορφιά της σχέσης πατέρα-γιου όπως τη βλέπει μια μητέρα.

Η Μέγκαν αυτοπροσδιορίζεται ως« μητέρα, σύζυγος, φεμινίστρια και ακτιβίστρια. Μέσα από το μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα Άρτσγουελ, προσφέρει με τον σύζυγο της βοήθεια σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Ζει στην πατρίδα της, Καλιφόρνια, με την οικογένειά της, δύο σκυλιά και ένα κοπάδι κοτοπουλάκια που δε σταματάει να μεγαλώνει».

Δημοφιλή