Το γεμάτο συμβολισμούς «Σπίτι του Κυνηγού» που θα φιλοξενήσει τις συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας

Ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Ρωσία και Ουκρανία.
NurPhoto via Getty Images

Μετά την άκαρπη προσπάθεια του πρώτου γύρου στο Γκόμελ της Λευκορωσίας, σήμερα τα μέλη των δυο αντιπροσωπειών θα καθήσουν εκ νέου στο τραπέζι για εξεύρεση ή όχι μιας λύσης.

Το σημείο που επιλέχθηκε έχει βαρύ ιστορικό φορτίο. Συγκεκριμένα οι συνομιλίες σύμφωνα με τον πρόεδρο Ζελένσκι θα γίνουν στο Μπελοβέσκαγια Πούστσα, το δάσος στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία. (σ.σ Το δάσος Μπιαλοβιέζα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σωζόμενα τμήματα του παρθένου δάσους το οποίο κάλυπτε κάποτε την ευρωπαϊκή πεδιάδα, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας. Το δάσος είναι σπίτι περίπου 800 ευρωπαϊκών βισόνων, των βαρύτερων ζώων της Ευρώπης).

Το κτίριο όπου θα γίνουν οι συνομιλίες, στη δυτική Λευκορωσία, έχει ονομαστεί το «Σπίτι του Κυνηγού» και βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Μπελοβέσκαγια Πούστσα

Σε αυτό το κτίριο υπογράφηκε η διάλυση της ΕΣΣΔ από της ηγεσίες της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας το 1991.

Οι Συμφωνίες του Μπελοβέζ είναι συμφωνίες που αποτελούν τη συμφωνία που διακήρυξε ότι η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών είχε ουσιαστικά πάψει να υφίσταται και εγκαθίδρυσε την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών στη θέση της ως διάδοχο οντότητα.

Βίντεο από την άφιξη της ρωσικής αντιπροσωπείας

NurPhoto via Getty Images