ΔΙΕΘΝΕΣ
21/05/2019 18:11 EEST | Updated 21/05/2019 18:13 EEST

Τουρκία: Χιλιάδες τουρίστες αναμένουν τις βίζες για την Ελλάδα

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ενός έτους για διαμονή επτά ημερών.

Özgür YAMAN via Getty Images

Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές των εννέα ημερών του Ιντ αλ -φιτρ, της μουσουλμανικής γιορτής που ακολουθεί το  Ραμαζάνι, τα τουρκικά ταξιδιωτικά γραφεία περιμένουν με αγωνία την Ελλάδα να ξεκινήσει το πρόγραμμα θεωρήσεων βίζας για χιλιάδες Τούρκους τουρίστες που κάνουν κρατήσεις στα νησιά του Αιγαίου.

Οπως δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet, την Δευτέρα 20 Μαϊου, ο Σινεμ Ντουρσού, ιδιοκτήτης πρακτορείου στην παραθαλάσσια πόλη της Τουρκίας, Μαρμαρίδα, «Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να ανακοινώσει αμέσως το ακριβές χρονοδιάγραμμα της χορήγησης βίζας στα σύνορα, καθώς αν αυτό προκύψει μετά τις διακοπές των εννέα ημερών, πολλοί Τούρκοι, ιδιαίτερα τα ταξιδιωτικά γραφεία θα αισθανθούν αδικημένοι. Ταυτόχρονα τόσο οι πελάτες όσο και η οικονομία της Ελλάδας θα επηρεαστούν έντονα».

Η αργία του Ιντ αλ- φιτρ ξεκινάει στις 4 Ιουνίου. Η αργία θα κρατήσει εννέα μέρες καθώς η τουρκική κυβέρνηση χορήγησε άδεια σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους από τις 3 εως και τις 7 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα χορήγησης βίζας, διάρκειας ενός έτους, επιτρέπει στου Τούρκους ταξιδιώτες καθώς και σε πολίτες τρίτων χωρών να επισκέπτονται επιλεγμένα νησιά στο ανατολικό Αιγαίο με διάρκεια διαμονής τις επτά ημέρες. 

Πηγή: Hurriiyet