Τούρκοι βατραχάνθρωποι με τουρκική σημαία στον βυθό της Σούδας

Αποσύρθηκε από τον λογαριασμό του ΝΑΤΟ στο Twitter με παρέμβαση του ΓΕΝ.
|
@tcsavunma

Φωτογραφία Τούρκων δυτών με τη σημαία τους στον βυθό της Σούδας ανέβηκε στον λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας της γείτονος.

Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε στο πλαίσιο της άσκησης «Αριάδνη 19», στην οποία συμμετείχε και η Τουρκία, αναρτήθηκε και στη σελίδα του τουρκικού υπουργείου. Οι βατραχάνθρωποι που εμφανίζονται είναι μέλη των τουρκικών μονάδων βατραχανθρώπων SAS, και συμμετείχαν σε άσκηση ναρκοπολέμου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ανάρτηση είχε αναδημοσιευτεί και στον επίσημο λογαριασμό του ΝΑΤΟ, ωστόσο πλέον δεν εμφανίζεται κάτι.

«Κατέβηκε» η φωτογραφία με παρέμβαση του ΓΕΝ

Οπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας, η επίμαχη φωτογραφία «κατέβηκε» από τον συγκεκριμένο λογαριασμό στο twitter μετά από παρέμβαση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

«Σχετικά με υποβρύχια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας» τονίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.