ΔΙΕΘΝΕΣ
11/07/2019 21:32 EEST | Updated 11/07/2019 21:33 EEST

Γυναίκα σκοτώθηκε όταν έπεσε και μεταλλικό καλαμάκι τρύπησε το μάτι της

Με αποτέλεσμα να υποστεί μοιραία εγκεφαλική βλάβη.

Karl Tapales via Getty Images

Μία γυναίκα έχασε την ζωή της όταν μεταλλικό καλαμάκι διαπέρασε το πρόσωπό της όταν έπεσε στο σπίτι της στην Μ. Βρετανία, σύμφωνα με ιατροδικαστική έρευνα.

Αυτά τα καλαμάκια έχουν αποκτήσει πλέον ιδιαίτερη φήμη αφού όλο και περισσότερες πόλεις, κράτη και χώρες απαγορεύουν πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης.

Η άτυχη γυναίκα, η Έλενα Στρούτσερ-Γκάρντνερ, ηλικίας 60 ετών, που είχε αναπηρία, έπεσε και το μεταλλικό καλαμάκι 10 εκατοστών τρύπησε το μάτι της με αποτέλεσμα να υποστεί μοιραία εγκεφαλική βλάβη, σύμφωνα με την έκθεση του γιατρού που κυκλοφόρησε την Δευτέρα.

Ο θάνατός της θεωρείται ατύχημα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση το περιστατικό συνέβη στις 22 Νοεμβρίου και η 60χρονη μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο του Σαουθάμπτον, όπου πέθανε την επόμενη μέρα.

Η σύζυγος της Στρούτσερ-Γκάρντνερ, Μάντι, δήλωσε πως η σύντροφός της ήταν ιππέας αλόγων και ήταν συνηθισμένη στις πτώσεις, αλλά είχε πρόβλημα τελευταία με την πλάτη της.

MichellePatrickPhotographyLLC via Getty Images

Η βρετανική απαγόρευση για την χρήση πλαστικών καλαμακιών θα τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο. Ωστόσο, τίθενται ζητήματα για τα άτομα με αναπηρία για του οποίους τα μεταλλικά καλαμάκια είναι επικίνδυνα.

Πολλοί άνθρωποι με αναπηρίες βασίζονται στα καλαμάκια αλλά πολλά κράτη έχουν καταργήσει τελείως τα καλαμάκια μιας χρήσης.

Οι οδοντίατροι προειδοποιούν επίσης ότι τα επαναχρησιμοποιήσιμα καλαμάκια κάνουν κακό στα δόντια.

«Είναι σημαντικό να διατηρούνται καθαρά για να αποφευχθούν λοιμώξεις», δήλωσε ο Δρ. Τσέις.

Η Κριστίνα Τραπάνι, ιδιοκτήτρια της Eco Maniac Company, η οποία πωλεί επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια, αποκάλεσε το ατύχημα της 60χρονης «φριχτό».

«Τα μεταλλικά καλαμάκια είναι πλέον πολύ δημοφιλή. Ελπίζουμε το περιστατικό να μην επηρεάσει το κίνημα. Είμαι σίγουρη ότι θα βρεθεί μια ικανοποιητική λύση για όλους», σχολίασε η ίδια.

Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν 170 εκατομμύρια έως 390 εκατομμύρια καλαμάκι την ημέρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εταιρειών έρευνας αγοράς.

Πηγή: The News York Times