ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/07/2019 21:41 EEST | Updated 07/07/2019 21:59 EEST

Τσίπρας: Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Θα δουλέψουμε με πείσμα το επόμενο διάστημα ώστε αυτή η εκλογική ήττα να αποδειχθεί και πρόσκαιρη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο.

ALKIS KONSTANTINIDIS/REUTERS

Με δηλώσεις του από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε την νίκη της ΝΔ, τονίζοντας ωστόσο ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για μας απόλυτα σεβαστή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα και συμπλήρωσε: 

«Η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι σήμερα καθαρή. Το εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο, μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Θα δουλέψουμε δε σκληρά, και με πείσμα, το επόμενο διάστημα, ώστε η νίκη της ΝΔ να αποδειχθεί και πρόσκαιρη. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι δεν θα επαναλάβει ότι έκανε ο προκάτοχός του, κ. Σαμαράς και αύριο, Δευτέρα, θα υποδεχτεί τον κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.  

Μιλώντας για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, τόνισε: «Πριν από 4,5 χρόνια, παραλάβαμε μια χώρα στο έλεος της χρεοκοπίας, με άδεια ταμεία, με 28% ανεργία και μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε συνθήκες φτώχειας και κρίσης. Σήμερα παραδίδουμε μια χώρα ελεύθερη ξανά, με 37 δισ. ευρώ στα ταμεία του κράτους, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.Mε το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο δανεισμού και με ανακτημένο το κύρος και την αξιοπιστία σε διεθνές επίπεδο. Για να φέρουμε τη χώρα ως εδώ, πήραμε δύσκολες αποφάσεις και αναλάβαμε βαρύ πολιτικό κόστος, το οποίο και σήμερα πληρώνουμε».

Ευχήθηκε επίσης η επάνοδος της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας να μην γίνει αφορμή ρεβανσισμού, ενώ δεσμεύτηκε ότι από τη θέση πλέον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «θα είμαστε εδώ, παρόντες και παρούσες για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας».

«Έχω μάθει να αγωνίζομαι»

«Στη ζωή μου και την πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να αγωνίζομαι και να παλεύω. Όποιος δεν αγωνίζεται, δεν κάνει λάθη. Όποιος αγωνίζεται, ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει», σημείωσε επίσης κλείνοντας τη δήλωσή του από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας, σε έναν πιο προσωπικό τόνο.

Και κατέληξε: «Κυρίως όμως μαθαίνει όταν πέφτει να σηκώνεται και να συνεχίζει να μάχεται. Αυτό θα κάνω, αυτό θα κάνουμε. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα».