Τζεφ Μπέζος: Πούλησε σχεδόν 12 εκατ. μετοχές της Amazon - Θα ακολουθήσουν κι άλλες

Ο Τζεφ Μπέζος αποσύρθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon το 2021.
via Associated Press

Ο Τζεφ Μπέζος πούλησε σχεδόν 12 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, η αξία των οποίων ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Η πώληση των 11.997.698 μετοχών έγινε στις 7 και τις 8 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το έγγραφο που κατέθεσε ο Τζεφ Μπέζος στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Η αθροιστική αξία των μετοχών ξεπερνά τα 2,04 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε διαφορετικό έγγραφο που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο Τζεφ Μπέζος- εκτελεστικός πρόεδρος της Amazon - ανέφερε την προτεινόμενη πώληση 50 εκατομμυρίων μετοχών της εταιρείας, με εκτιμώμενη αξία 8,4 δισ. δολάρια.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Amazon ανακοίνωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος θα πουλήσει 50 εκατομμύρια μετοχές. Το εν λόγω πλάνο υιοθετήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και θα υλοποιηθεί έως τις 31 Ιανουαρίου του 2025.

Ο Τζεφ Μπέζος αποσύρθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon το 2021, προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε άλλα πρότζεκτ του, μεταξύ άλλων στη Blue Origin.

Στο έγγραφο που κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρεται ως τόπος κατοικίας του το Σιάτλ, παρότι ήδη έχει ανακοινώσει πως εγκαταστάθηκε στο Μαϊάμι.

Δημοφιλή