ΔΙΕΘΝΕΣ
10/12/2020 22:56 EET

Βαρκελώνη: Πυρκαγιά σε κατάληψη μεταναστών - Τρεις νεκροί

Τουλάχιστον 23 οι τραυματίες.

LLUIS GENE via Getty Images

Πυρκαγιά ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη που είχαν καταλάβει περάτυποι μετανάστες σε προάστιο της Βαρκελώνης, ρίχνοντας φως στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που ζουν. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία άτομα και να τραυματιστούν 23, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε αργά την Τετάρτη και δημιούργησε ένα τεράστιο νέφος καπνού,  ήταν υπό έλεγχο μέχρι την Πέμπτη το πρωί, αλλά οι αρχές δήλωσαν ότι μέρη του κτιρίου είχαν καταρρεύσει και υπάρχει κίνδυνος να πέσει ολόκληρη η κατασκευή.

Πολλοί άνθρωποι που κοιμόνταν στο εσωτερικό κατάφεραν να ξεφύγουν, αλλά δεν ήταν σαφές εάν κάποιος είχε παραμείνει παγιδευμένος μέσα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ της Καταλονίας, Πέρε Αραγόνες. 

Οι μετανάστες που δεν είχαν χαρτιά περνούσαν τη νύχτα τους συχνά στην αποθήκη σε αυτό το μεγάλο βιομηχανικό προάστιο της Βαρκελώνης, ​​δήλωσε ο Αραγόνες. Το κτίριο είχε στεγάσει μέχρι και 180 άτομα στο παρελθόν, δήλωσε εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, αναφέροντας πως δύο από τους νεκρούς κατάγονταν από την Βόρεια Αφρική. 

Μια ομάδα Αφρικανών μεταναστών πραγματοποίησε διαδήλωση την Πέμπτη στη πόλη της Βαρκελώνης, Μπανταλόνα, για τις συνθήκες διαβίωσής τους, κρατώντας πανό «Black Lives Matter». 

Θα ξεκινήσει έρευνα για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Μικελ Σάμπερ σε δημοσιογράφους την Πέμπτη.