ΔΙΕΘΝΕΣ
06/06/2020 20:39 EEST

Βενετία: Εβγαλαν τα ρούχα τους και κολύμπησαν στο Μεγάλο Κανάλι - Τσουχτερό πρόστιμο

Οι άνδρες απομακρύνθηκαν προσωρινά από τη Βενετία.

Huffpost GR

Πρόστιμο 700 ευρώ και απομάκρυνση από την Βενετία ήταν η ποινή σε δύο Γερμανούς τουρίστες, που κολύμπησαν γυμνοί στο Μεγάλο Κανάλι της πόλης.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ιταλικής αστυνομίας στο CNN την Παρασκευή, το περιστατικό «Συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης περίπου στις 3:00 μ.μ. τοπική ώρα. Οι δύο άντρες γδύθηκαν κοντά στη γέφυρα του Ριάλτο, αφήνοντας τα ρούχα τους εκεί. Πήδησαν στο νερό και κολύμπησαν, διασχίζοντας το Μεγάλο Κανάλι».   

Η κύρια οδός της πόλης, το Μεγάλο Κανάλι, έχει μέσο βάθος σχεδόν 5 μέτρα και συνδέεται με πολλά μικρότερα κανάλια. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. 

Οι τουρίστες εντοπίστηκαν από τη στρατιωτική αστυνομία, τα μέλη της οποίας έβγαλαν τα κινητά τους και τους τράβηξαν βίντεο, το οποίο εστάλη στην τοπική αστυνομία. 

«Στους δύο άνδρες επιβλήθηκε πρόστιμο 350 ευρώ στον καθένα και απομακρύνθηκαν προσωρινά από την πόλη» πρόσθεσε η αστυνομία.  

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε δεν σχετίζεται με τους περιορισμούς του κορονοϊού.

Οι άνδρες απομακρύνθηκαν προσωρινά από τη Βενετία βάσει του κανονισμού «DASPO Urbano», ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να απομακρύνουν ένα άτομο από μια πόλη προκειμένου να διατηρήσουν τη δημόσια τάξη. 

Είναι από τα πρώτα ευτράπελα στην χώρα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τους τουρίστες. 

 

Πηγή: CNN