Βιέννη: Οι γυμνιστές εναντιώνονται στα σχέδια για τελεφερίκ πάνω από την παραλία τους

Φοβούνται για την ιδιωτικότητά τους.
Ricardo Vallejo / EyeEm via Getty Images

Οι γυμνιστές στην Αυστρία δίνουν αγώνα για να εμποδίσουν τα σχέδια για ένα τελεφερίκ που θα περνά πάνω από μια δημοφιλή παραλία στο βόρειο άκρο της Βιέννης, όπου τα ρούχα είναι προαιρετικά.

Το Αυστριακό Πρακτορείο Τύπου της χώρας δημοσίευσε την Παρασκευή δηλώσεις της γυμνίστριας Μπάρμπαρα Χάουσγελ η οποία υποστηρίζει ότι θα φοβάται για την ιδιωτικότητά της εάν επιτραπεί στους χρήστες του τελεφερίκ να χρησιμοποιούν τις κάμερες των κινητών τους όταν περνούν από το σημείο.

«Δεν θέλω να καταλήξω στο διαδίκτυο», είπε η 72χρονος στο APA.

Ο προγραμματιστής του έργου Χάνες Ντεγιάκο προσπάθησε απ′ την πλευρά του να καθησυχάσει τους γυμνιστές, λέγοντας ότι τα τελεφερίκ θα περνούν πάνω από την παραλία μόνο για λίγο. Επιπλέον, τα παράθυρα θα μπορούσαν να γίνουν αυτόματα αδιάφανα, πρόσθεσε.

Ένα διαφημιστικό βίντεο για το έργο του τελεφερίκ λέει ότι θα ξεκινά από το σταθμό διέλευσης του Χέιλιγκενσταντ και στην συνέχεια μέσω του ποταμού Δούναβη θα καταλήγει στο Κάλενμπεργκ, ένα μικρό βουνό στα βόρεια της πρωτεύουσας. Περίπου 115 γόνδολες με πανοραμικά παράθυρα θα προσφέρουν μια «συναρπαστική θέα σε όλη τη Βιέννη».

Δημοφιλή