Βίντεο: Ετσι δρούσε η σπείρα που είχε ρημάξει καταστήματα στα Βόρεια Προάστια

Αδειαζαν ταμειακές μηχανές και χρηματοκιβώτια με αστραπιαίες κινήσεις - Ρεκόρ με 11 «χτυπήματα» σε 7 διαφορετικές περιοχές μέσα σε 2 ώρες.
HuffPost Greece

Συμμορία κακοποιών, τα μέλη της οποίας προχωρούσαν στη διάρρηξη καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές των Βορείων Προαστίων της Αττικής και άρπαζαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ακόμα και χρηματοκιβώτια, εξάρθρωσαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, που πέρασαν χειροπέδες σε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και σε δύο ανήλικα.

Οι κατηγορούμενοι, αφού προσέγγιζαν από κοινού τα ανωτέρω καταστήματα και εξασφάλιζαν ότι οι συνθήκες είναι πρόσφορες και δεν θα γίνουν αντιληπτοί από διωκτικές αρχές ή διερχόμενους πολίτες, παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους ή τα παράθυρα, είτε με τη χρήση διάφορων αντικειμένων είτε σπρώχνοντας και ανασηκώνοντας τις πόρτες.

Αποκτούσαν πρόσβαση στα καταστήματα και με γρήγορες κινήσεις άρπαζαν μετρητά από ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και χρηματοκιβώτια, ενώ, στις περιπτώσεις που η αφαίρεση των τελευταίων δεν ήταν εφικτή, τα διερρήγνυαν με τη χρήση φρεατίων ή πυροσβεστήρων. Παράλληλα, μέλη της συμμορίας παρέμεναν εξωτερικά των καταστημάτων εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου».

Χαρακτηριστικό της δράσης της συμμορίας ήταν ότι εντός της ίδιας ημέρας και σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να προέβαιναν σε διαδοχικές κλοπές ή ληστείες καταστημάτων, ενώ η παραμονή τους εντός αυτών διαρκούσε λίγα δευτερόλεπτα. Μάλιστα, από την έως τώρα προανάκριση καταγράφηκε η τέλεση έντεκα διαρρήξεων καταστημάτων σε επτά διαφορετικές περιοχές και σε χρονικό διάστημα δύο ωρών.

Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν εξιχνιαστεί 25 διαρρήξεις και έξι ληστείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δημοφιλή