Βολές Αγκυρας εναντίον Σακελλαροπούλου: Εχει άγνοια της ιστορίας

Η επίθεση έγινε από τον εκπρόσωπο του Κόμματος Δικαιοσύνης και και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ μέσω twitter.
Eurokinissi

Επικριτικά είναι τα σχόλια που έκανε στο twitter ο Τούρκος εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ εις βάρος της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Στις αναρτήσεις του την κατηγορεί πως έχει άγνοια σε ό,τι αφορά την ιστορία αλλά και την νομική.

«Μετά την απόφαση του προέδρου μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Ελλάδα χρησιμοποιεί προπαγάνδα με κάθε τρόπο. Οι δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδας Σακελλαροπούλου που στοχεύουν την Τουρκία δείχνουν την άγνοια της στην γνώση της ιστορίας και της νομικής. Η πρόεδρος της χώρας που η πρωτεύουσα της είναι η μοναδική στην Ευρώπη που δεν έχει τζαμί, μιλάει για θρησκευτική αμοιβαία κατανόηση με αφορμή την Αγία Σοφία. Αυτό είναι ξεκάθαρο παράδειγμα διπλού στάνταρτ», ανέφερε ο Τσελίκ.

Ο ίδιος αφού υποστηρίζει πως «η Ελλάδα είναι η χώρα που δεν ικανοποιεί τα βασικά κριτήρια του θρησκευτικού σεβασμού» καταλήγει και αναφέρει πως «με τόσες γνωστές σφαγές και βαρβαρότητες των Ελληνοκυπρίων η πρόεδρος της Ελλάδας Σακελλαροπούλου στην επέτειο της Επιχείρησης Ειρήνης να μιλάει για Τουρκική Βαρβαρότητα. Αυτό το καταδικάζουμε ξεκάθαρα. Αυτό που εσείς αποκαλείτε Τουρκική βαρβαρότητα, είναι μια νόμιμη αποστολή λύτρωσης και ελπίδας των κατατρεγμένων όλου του κόσμου. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να αγνοήσετε τους Τουρκοκυπρίους όπως αγνοείτε τις σφαγές στην ιστορία».

Δημοφιλή