Βρετανία: Εγκρίθηκε το κοκτέιλ αντισωμάτων των Regeneron/Roche κατά της COVID-19

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως την στιγμή που αυξάνονται οι νοσηλείες λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.
Brendan McDermid via Reuters

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε την Παρασκευή (20/8) το κοκτέιλ αντισωμάτων που ανέπτυξαν η Regeneron και η Roche για την πρόληψη και την θεραπεία της Covid-19, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη αύξηση των νοσηλειών λόγω της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

Ο βρετανικός οργανισμός φαρμάκων και προϊόντων υγείας (MHRA) ανέφερε πως τα δεδομένα από την κλινική δοκιμή δείχνουν πως το φάρμακο Ronapreve μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθεί η μόλυνση, βοηθά να αντιμετωπιστούν σοβαρά συμπτώματα COVID-19 και μειώνει τις πιθανότητες νοσηλείας.

”Η θεραπεία αυτή θα είναι μια σημαντική προσθήκη στο οπλοστάσιό μας για την αντιμετώπιση της COVID-19″, ανέφερε σε μια δήλωση ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ.

O Bρετανός Υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζάβιντ
O Bρετανός Υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζάβιντ
Henry Nicholls via Reuters

Αξίζει να αναφερθεί πως οι νοσηλείες ασθενών με COVID-19 ξεπέρασαν τις 6.100 αυτή την εβδομάδα, καταγράφοντας υψηλό πέντε μηνών. Τα δύο τρίτα των νοσηλευόμενων ασθενών δεν είχαν εμβολιαστεί, σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Το Ronapreve, γνωστό ως REGEN-COV στις Ηνωμένες Πολιτείες, χορηγείται είτε με ένεση είτε με ενδοφλέβια έγχυση. Προσδένεται στενά στον κορονοϊό στο εσωτερικό τοίχωμα του αναπνευστικού συστήματος και τον εμποδίζει να αποκτήσει πρόσβαση στα κύτταρα του αναπνευστικού συστήματος, σύμφωνα με τη MHRA.

Το Ronapreve ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που λέγονται μονοκλωνικά αντισώματα και τα οποία μιμούνται τα φυσικά αντισώματα που παράγει ο οργανισμός για να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Το φάρμακο δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του εμβολιασμού, ανέφερε η MHRA.

Ο Τζάβιντ είπε πως η κυβέρνηση θα ξεκινήσει να χορηγεί τη θεραπεία στο εθνικό σύστημα υγείας (NHS) το ταχύτερο δυνατό.

Το Ronapreve/REGEN-COV έλαβε άδεια επείγουσας χρήσης για τη θεραπεία της COVID-19 σε περισσότερες από 20 χώρες περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες έχουν εγκρίνει επίσης μια παρόμοια θεραπεία από την Eli Lilly για ασθενείς με COVID-19 που δεν νοσηλεύονται.

Εχει επιφέρει σημαντικά κέρδη για τη Regeneron, η οποία σημείωσε στις ΗΠΑ πωλήσειςύψους 2,59 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο.

Τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αγόρασε περίπου 55.000 δόσεις του φαρμάκου ενώ ο ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων εξετάζει το φάρμακο για έγκριση.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα