ΔΙΕΘΝΕΣ
25/11/2018 16:47 EET | Updated 25/11/2018 16:54 EET

Βρυξέλλες: Δεν υπάρχει plan B αν απορριφθεί η συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο

Agencia EFE

Τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο για το Brexit σε περίπτωση που το βρετανικό Κοινοβούλιο απορρίψει τη σημερινή συμφωνία για το διαζύγιο Βρυξελλών – Λονδίνου, εξέφρασε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι προετοιμασίες σε περίπτωση μη συμφωνίας της βρετανικής Βουλής, δεν συζητήθηκαν μεταξύ των ηγετών σήμερα, ενώ δεν υπήρξε κάποια συζήτηση μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών και της Τερέζα Μέι ή «υποθετικές ερωτήσεις» σχετικά με το τι θα συμβεί στην ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί λίγο πριν την ευρωπαϊκή διάσκεψη στις 13-14 Δεκεμβρίου.

Ο αξιωματούχος απέρριψε εικασίες για διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των ηγετών σχετικά με το αν θα μπορούν να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Βρετανία.

«Υπάρχει μία κοινή εντύπωση σχετικά με το ότι είναι επάνω στο τραπέζι και αποτελεί την μοναδική πιθανή συμφωνία, με δεδομένες τις θέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν κι άλλες συνομιλίες, απάντησε: «Μετά από αυτήν την μακρά διαδικασία, δεν μπορώ να δω πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο».