ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/08/2020 07:19 EEST | Updated 21/08/2020 18:38 EEST

«Wonders of Greece»: Μια επιστολή αγάπης για την Ελλάδα

Η Βρετανή ιστορικός, συγγραφέας και τηλεοπτική/ραδιοφωνική παραγωγός, Μπέτανι Χιούζ, έρχεται στην Ελλάδα, προκειμένου να «γυρίσει» νέα τηλεοπτική εκπομπή, αφιερωμένη στη χώρα μας.

Huffpost GR
.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, τώρα με την πανδημία του κορονοϊού, οι οποιεσδήποτε καλές αναφορές στην Ελλάδα, διατηρούν την εικόνα της χώρας μας ψηλά στο συνείδηση του κοινού.

Στον τουρισμό, από τον οποίο η Ελλάδα –διαχρονικά- επιζητά «σανίδα οικονομικής σωτηρίας», η κατάσταση είναι ακόμα δυσκολότερη.

Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της εικόνας της Ελλάδας, ο ΕΟΤ στηρίζει (και) οικονομικά τόσο δημοσιογραφικές αποστολές από το εξωτερικό, προκειμένου να γίνουν αναφορές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όσο και τηλεοπτικές παραγωγές.
Μια τέτοια, τηλεοπτική παραγωγή, πρόκειται να πραγματοποιηθεί για το τέλος Σεπτεμβρίου 2020.

Huffpost GR
.

Συγκεκριμένα, η δημοφιλής και  πολυβραβευμένη Βρετανή ιστορικός, συγγραφέας και τηλεοπτική/ραδιοφωνική παραγωγός Μπέτανι Χιούζ, έρχεται στην Ελλάδα, επικεφαλής τηλεοπτικού συνεργείου, προκειμένου να «γυρίσει» τηλεοπτική εκπομπή διάρκειας 60 λεπτών, με τίτλο «Wonders of Greece», καθώς και τρία  επεισόδια  διάρκειας 22 λεπτών έκαστο, για τη μετέπειτα διεθνή διανομή τους.

Οπως αναφέρουν οι συντελεστές του προγράμματος, ολόκληρη η ταινία θα είναι μια επιστολή αγάπης για την Ελλάδα.

Huffpost GR

 Τα γυρίσματα θα γίνουν σε:
•    Πελοπόννησο (Ολυμπία, Ναύπλιο, Μονεμβασιά, Σπάρτη, Μυστρά, Επίδαυρο),
•    Αθήνα (Ακρόπολη και Αρχαία Αγορά),
•    Δελφούς, ενώ από την Υπηρεσία  Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας που είχε την πρωτοβουλία, καταβάλλεται προσπάθεια να συμπεριληφθεί και η Πέλλα, εφόσον το επιτρέψει ο προϋπολογισμός της εταιρείας.

Κάθε πλάνο της εκπομπής θα είναι μια οπτική και λεκτική προβολή της Ελλάδας, του πολιτισμού και των τοπίων της, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία  όσο και παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα, αρχικά θα προβληθεί στο Channel 5, το Channel 4 και  το ITV, ενώ εξετάζεται η προβολή του και στο BBC 4, μεταξύ Χριστουγέννων 2020 και Ιανουαρίου 2021, περίοδοι, που στο Ην. Βασίλειο θεωρούνται ιδανικές για προκρατήσεις διακοπών της  επόμενης χρονιάς.

Huffpost GR

 

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα υλοποίησης προωθητικής καμπάνιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ταινίας και σύνδεσή τους με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ε.Ο.Τ., καθώς και αξιοποίηση του  προωθητικού υλικού της εκπομπής (τρέιλερ, πλάνα, φωτογραφίες/καρτ ποστάλ σε ηλεκτρονική μορφή) για προωθητικές ενέργειες του Ε.Ο.Τ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπέτανι Χιούζ είναι ιδιαίτερα  δημοφιλής στη Βρετανία, και όχι μόνον, καθώς οι εκπομπές της  σε BBC, Channel 4, Netflix, Discovery, Channel 5, PBS, The History Channel, National Geographic, BBC World και ITV, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον άνω των 250 εκατ. τηλεθεατών παγκοσμίως.

Μάλιστα, η σειρά «Greek Odyssey» με τη Μπέτανι Χιούζ, που προβάλλεται στο Channel 5, την τρέχουσα περίοδο, άγγιξε κατά μέσο όρο 1,5 εκατομμύρια θεατές σε μια εβδομάδα τον Ιούνιο, μόνον στο Ηνωμένο Βασίλειο, και αναμένεται να φθάσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια στη διεθνή διανομή της παγκοσμίως (ΗΠΑ, Αυστραλία, Ασία, κ.λπ).

Οι τουριστικές εκπομπές και σειρές συνήθως προβάλλονται μεταξύ 50 και 75 περιοχών, υπερβαίνοντας κατά πολύ την ακροαματικότητα πολλών μεγάλων ταινιών.