Ξυλοδαρμός 4χρονου από τα Μέγαρα: Διασωληνωμένος, σε βαριά κατάσταση και με πολλαπλές κακώσεις

Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού».
Eurokinissi

Διασωληνωμένος, σε βαριά κατάσταση και με πολλαπλές κακώσεις είναι ο 4χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πατριό του, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού».

ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

από το Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» και την 1η ΥΠΕ Αττικής

1. Γνωρίζεται ότι ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30 hrs) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

2. Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή), διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.

3. Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.

4. Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η κακοποίηση του παιδιού από τον σύντροφο της μητέρας του, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ήταν συχνό φαινόμενο.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, από το Νοέμβριο είχε διαταχθεί έρευνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες ζωής του παιδιού.

Από την αστυνομία όμως η απάντηση , ήταν πως ο εντοπισμός της διεύθυνσης της οικογένειας κατέστη δυσχερής. Επίσης, τα αδελφάκια με εντολή Εισαγγελίας έχουν ήδη απομακρυνθεί από την οικογένεια και αποφασίστηκε να μεταφερθούν προσωρινά σε δομή φιλοξενίας ανήλικων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, περίπου στα μέσα του 2023 το άτυχο παιδί είχε μεταφερθεί για πρώτη φορά στο νοσοκομείο. Τότε είχε θλαστικά τραύματα και άλλα χτυπήματα, ενώ η μητέρα του παιδιού είχε κατάγματα. Ωστόσο, άγνωστο για ποιον λόγο, δεν κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία.

Πριν από περίπου δύο μήνες το ίδιο παιδί είχε μεταφερθεί και πάλι στο Νοσοκομείο Παίδων, καθώς έφερε εγκαύματα. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου ενημέρωσε την εισαγγελέα για το περιστατικό. Η εισαγγελία απευθύνθηκε στην αστυνομία και ζήτησε τα στοιχεία διεύθυνσης του παιδιού και της μητέρας. Ωστόσο δεν ζητήθηκε, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, να διενεργηθεί προανάκριση.

Επίσης, σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν είχε αναφερθεί αιτία ούτε για τα εγκαύματα, ούτε για τα χτυπήματα που έφερε το παιδί, γιατί η μητέρα φοβόταν να μιλήσει, κάτι το οποίο δεν συνέβη χθες, όταν κατονόμασε ως δράστη τον σύντροφό της, ο οποίος συνεχίζει να αναζητείται.

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή