Ξενικά ο ποδηλατόδρομος – πεζόδρομος 13,5 χλμ. από Καλλιθέα μέχρι Βούλα

Η ΕΤΑΔ παραχώρησε στην Περιφέρεια Αττικής εδάφη για να ξεκινήσει το έργο.
Eurokinissi

Εγινε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα – Αστικός Περίπατος». Το αρχικό κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας αφορά την ενοποίηση της αστικής ακτογραμμής του Νομού Αττικής, μέσω ενός ενιαίου δικτύου πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου -που εκτείνεται από τον Δήμο Καλλιθέας έως το Δημαρχείο του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, διασχίζοντας έξι Δήμους (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με την υπογραφή παραχώρησης εδαφικών τμημάτων συνολικής επιφάνειας 46.891 τ.μ., για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου στην Αττική Ριβιέρα, από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο, εκτελών χρέη διευθύνοντα συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε. Π. Μπαλωμένο, ξεκινά η υλοποίηση του έργου των 13,5 χλμ. και προϋπολογισμού 19,13 εκατ. ευρώ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το έργο το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση καθώς είναι ήδη ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και αναθέτουσα αρχή πρόκειται να είναι η Περιφέρεια Αττικής, ενώ φορέας χρηματοδότησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αρμόδια υπηρεσία για την ωρίμανση, τη διενέργεια του διαγωνισμού και την παρακολούθηση της εκτέλεσής του είναι η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ.

Στόχος του έργου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2025, είναι η δημιουργία ενός αναβαθμισμένου ελεύθερου δημόσιου χώρου, που αποδίδεται στους πεζούς και τους ποδηλάτες όλου του λεκανοπεδίου της Αττικής, εφάμιλλο άλλων ανάλογων χώρων σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ισραήλ.

Δημοφιλή