ΔΙΕΘΝΕΣ
06/03/2019 15:35 EET | Updated 06/03/2019 16:12 EET

Υεμένη: Γονείς πουλάνε κορίτσια τριών ετών για λίγο φαγητό

Τα παντρεύουν για να μην πεθάνει η οικογένεια από την πείνα.

Anadolu Agency via Getty Images

Σπαρακτικές ιστορίες «γεννά» ο εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη, όπου απελπισμένοι γονείς φτάνουν στο σημείο να παντρεύουν τα μικρά κορίτσιά τους, σε μια ύστατη προσπάθεια να επιβιώσουν από την ασιτία.

Οπως μεταδίδει το RT, επικαλούμενο πληροφορίες από την μη κερδοσκοπική οργάνωση για την καταπολέμηση της παγκόσμιας πείνας Oxfam, κάποιες οικογένειες επιλέγουν να ντύσουν τις κόρες τους - ακόμη και τριών χρονών - νύφες, προκειμένου να κερδίσουν χρήματα, αρκετά για να τους εξασφαλίσουν φαγητό και κατάλυμα.

- via Getty Images

«Νομίζουν πως δεν έχουν άλλη επιλογή» δήλωσε στο RT o διευθυντής της Oxfam για την Υεμένη. Και πρόσθεσε: «Με την προίκα μπορεί να προστατευτεί η οικογένεια και πολλοί ακόμη συγγενείς».

Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 10 εκατ. άνθρωποι στη χώρα βρίσκονται στα όρια της πείνας. Τουλάχιστον 400.000 παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από υποσιτισμό, σύμφωνα με τον απολογισμό των Ηνωμένων Εθνών, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια έχει ξεσπάσει η μεγαλύτερη επιδημία χολέρας του αιώνα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πολλοί αντιμετωπίζουν και πρόβλημα στέγασης, καθώς πολλά σπίτια έχουν ισοπεδωθεί εξαιτίας των εναέριων βομβαρδισμών.