ΔΙΕΘΝΕΣ
14/04/2020 19:31 EEST | Updated 14/04/2020 19:43 EEST

Γερμανία: Σάλος με τον υπουργό Υγείας και άλλους 13 πολιτικούς που στριμώχτηκαν σε ασανσέρ

Αλλα λένε στους πολίτες και άλλα κάνουν οι ίδιοι...

FRANK RUMPENHORST via Getty Images

Αίσθηση και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία μια φωτογραφία του υπουργου Υγείας, Γενς Σπαν, με άλλους 13 συναδέλφους του μέσα σε ασανσέρ, την ώρα που σε όλους τους πολίτες γίνονται αυστηρές συστάσεις για κοινωνική αποστασιοποίηση και επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης των έκτακτων μέτρων.

Twitter/Bodo Weissenborn

Οι χρήστες του Twitter εκτόξευσαν πυρά κατά του του Σπαν και των άλλων πολιτικών για την αδιαφορία τους να τηρήσουν της ελάχιστη απόσταση που προβλέπεται λόγω κορονοϊού κατά την επίσκεψή τους σε κλινική.

Ενώ η ελάχιστη απόσταση είναι από τα βασικά μέτρα για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ήταν ο ίδιος ο Γενς Σπαν που μπήκε στο ασανσέρ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης Γκίσεν μαζί με τον διευθυντή της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Εσσης, Φόλκερ Μπουφιέ, και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες της περιοχής. Βέβαια, όλοι φορούσαν μάσκα, αλλά όπως τονίζουν συνεχώς οι ειδικοί αυτό δεν αρκεί για την 100% προστασία μας.

Η σχετική φωτογραφία έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε την ειρωνία και την αγανάκτηση των χρηστών του διαδικτύου. Αλλοι θεώρησαν ότι είναι ένα αστείο, ένα φωτομοντάζ και άλλοι απαίτησαν να πληρώσουν όλοι το σχετικό πρόστιμο. Χρήστης του twitter έγραψε μάλιστα ειρωνικά: «Ωραίο το παράδειγμά σας», ενώ άλλος «Αγαπητέ κύριε Σπαν, την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες αντί του ασανσέρ».

Ο υπουργός Υγείας προσπάθησε βέβαια αργότερα σε συνέντευξη Tύπου να δικαιολογηθεί, χωρίς όμως επιτυχία...

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, RTL)

Sponsored Post