«Για ποια παιδιά μιλάς, για αυτά που δολοφόνησες;» Έντονο επεισόδιο Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη

«θα σου γ@@@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις».
Eurokinissi

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των παιδιών τους, της Ίριδας και Μαλένας. Συγκεκριμένα η Ρούλα Πισπιρίγκου με τη λήξη της δίκης φώναξε στον εν διαστάσει σύζυγό της τα εξής: «Δε θα ξαναπιάσεις τα παιδιά στο στόμα σου…. Παίζεις παιχνίδι με τους δημοσιογράφους, θέλεις παιχνίδι μαζί τους».

Απαντώντας ο Μάνος Δασκαλάκης τής είπε: «Για ποια παιδιά λες; Για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ θα σου γ@@@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις».

Νωρίτερα, είχε ολοκληρωθεί η κατάθεση Δασκαλάκη για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας, όπου ο μάρτυρας κλήθηκε, όπως και στην πρώτη δίκη για το θάνατο της Τζωρτζίνας, να περιγράψει τη σχέση του με την κατηγορούμενη, τη γνωριμία τους και το πως εξελίχθηκαν όλα. Όπως υποστήριξε, όταν γνωρίστηκαν, πολύ γρήγορα αποφάσισαν να γίνουν γονείς και πως η σχέση τους μέχρι τη γέννηση της Ίριδας ήταν αρμονική.

«Έκανα εγώ το 2018 μια επιπολαιότητα και δημιούργησα μια εξωσυζυγική περιπέτεια. Ήταν επιπολαιότητα της ηλικίας μου. Το έμαθε η κατηγορούμενη από τον άνδρα με τον οποίο είχε σχέση η κοπέλα με την οποία είχα την περιπέτεια. Ένταση δεν υπήρξε. Ερχόταν όμως στην επιφάνεια το θέμα μια στο τόσο. Υπήρχαν στιγμές ζήλειας που το ανακαλούσε. Ήταν εμμονική ζήλεια. Σαν γονείς η σχέση μας ήταν παρά πολύ καλή. Στο μεταξύ μας υπήρχε μια μόνιμη έντονη διαμάχη ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά μετά ερχόταν πάλι η ένωση».

Δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας: Η περιπέτεια υγείας της Μαλένας
Ο μάρτυρας ξεκίνησε να περιγράφει στη συνέχεια την περιπέτεια υγείας της Μαλένας, αλλά και όλα όσα συνέβησαν μέχρι το θάνατο της. «Τον Μάρτιο του 2019 ένα πρωί ξυπνάμε και βλέπουμε στον λαιμό της Μαλένας ένα μικρό καρουμπαλάκι, ένα πρήξιμο. Το είδε πρώτη η κατηγορούμενη. Ενημερώσαμε την παιδίατρο η οποία μας έδωσε μια αγωγή για 10 ημέρες. Όταν ξαναπήγαμε μας έγραψε εξετάσεις για το παιδί, ανάμεσα σε αυτές και για καρκινικούς δείκτες.

Πήγαμε το παιδί στο «Ελπίδα» για λήψη μυελού των οστών και οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι το παιδί έχει λευχαιμία. Όταν το άκουσα κατέρρευσα. Αρχίσαμε και οι δυο τα κλάματα και οι γιατροί μας καθησύχαζαν. Πήγαμε στο «Ελπίδα» και μας εξήγησαν ότι αυτή η ασθένεια ήταν άκρως ιάσιμη με βεβαιότητα 1.000.000/100 ότι το παιδί θα γίνει καλά».

Μ. Δασκαλάκης: «Θεωρούσα ότι το να κάνουμε ένα παιδί δε θα έλυνε το πρόβλημα»

Αναφερόμενος στην ημέρα θανάτου της Μαλένας, κατά την οποία ο ίδιος βρισκόταν στο σπίτι των θείων του και θα επέστρεφε στο νοσοκομείο, είπε: «Με πήρε η κατηγορούμενη και μου είπε πως «το παιδί έμεινε». Ήταν ταραγμένη. Έτρεμε η φωνή της. Στη διαδρομή για το νοσοκομείο την έπαιρνα τηλέφωνο. Μου είπε ότι δεν λειτουργούσαν κάποια μηχανήματα και τα άλλαζαν. Έφτασα και πήγα να μπω στο δωμάτιο και δε με άφησαν οι γιατροί. Έπειτα από κάποια ώρα ένας γιατρός μας ενημέρωσε ότι το παιδί δεν τα κατάφερε. Αυτό που μου φαίνεται παράξενο τώρα είναι ότι η κ. Μπάκα είπε να γίνει νεκροψία- νεκροτομή να δούμε τι έγινε και η κατηγορούμενη αντέδρασε και είπε «Όχι! Δε θα μου χαρακώσετε το παιδί!»».

Eurokinissi

Σε σημείο της κατάθεσης του ο μάρτυρας ξέσπασε σε λυγμούς ζητώντας συγγνώμη για τη φόρτιση και στη συνέχεια περιέγραψε ότι ο ίδιος διαφωνούσε με το να κάνουν άλλο παιδί επειδή το ζητούσε η Τζωρτζίνα. «Θεωρούσα ότι το να κάνουμε ένα παιδί δε θα έλυνε το πρόβλημα. Εγώ δεν ήμουν θετικός σε παιδί. Η κατηγορούμενη ήταν πάντα θετική σε τέτοιο ενδεχόμενο. Ήταν η πρώτη φορά που συζητήθηκε σοβαρά ο χωρισμός. Η κατηγορούμενη βέβαια κάθε φορά που μίλαγα για χωρισμό έκανε τα αδύνατα δυνατά να μη συμβεί».

Ωστόσο, περνώντας ο καιρός το ζευγάρι τα βρήκε και η γέννηση της Ίριδας τους βρήκε σε καλή φάση μεταξύ τους, μέχρι τη στιγμή που ο Μάνος Δασκαλάκης ανακάλυψε την εξωσυζυγική της σχέση. «Περίπου 3-4 ημέρες πριν τη δολοφονία της Ίριδας μου το παραδέχτηκε. Εγώ της είπα ότι εμείς οι δυο τέλος. Άρχισε να μου επιτίθεται λεκτικά και πάει να κάνει και μια κίνηση προς τα πάνω μου. Ήταν η Τζωρτζίνα μπροστά και της λέω δε θα φωνάζεις μπροστά στο παιδί. Ήταν η πρώτη φορά που τη χαστούκισα και η τελευταία».

Ο ίδιος ανάφερε πως στις 21 Μαρτίου έλαβε ένα τηλεφώνημα από την αδελφή της κατηγορούμενης που του είπε πως η Ίριδα δεν αναπνέει. «Πήρα το αμάξι και πήγα στο σπίτι. Ήταν μισάνοιχτη η πόρτα, μπαίνω μέσα και αντικρίζω την κατηγορούμενη να κάνει ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Σάστισα, έπεσα στα γόνατα, δεν ηξερα τι να κάνω. Το πόδι της ήταν παγωμένο σε αντίθεση με το χέρι της. Ήρθε το ασθενοφόρο και πήγαμε στο νοσοκομείο. Κάποια στιγμή βγαίνει μια γυναίκα γιατρός και μας ανακοινώνει ότι το παιδί δεν τα κατάφερε. Σε όλο αυτό το διάστημα η κατηγορουμένη η διαρκώς σαστισμένη, τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Εγώ προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει γίνει. Μετά έκανε πως λιποθύμισε. Δε λιποθύμησε. Τα πόδια της λύγισε απότομα ότι και καλά πέφτει. Ήμουν δίπλα εγώ και την κράτησα. Είχε πέσει πάνω από το παιδί. Δεν έκλαιγε συνέχεια ούτε έκανε κάτι που να δείχνει ότι σπαράζει. Ήταν σε ένα σοκ».

Πηγή: dikastiko

Δημοφιλή