«Γιατί η Πορτογαλία υπάρχει;» και άλλες δημοφιλείς ερωτήσεις Αμερικανών στο Google για τις χώρες της Ευρώπης

«Γιατί η Πορτογαλία υπάρχει;» και άλλες δημοφιλείς ερωτήσεις Αμερικανών στο Google για χώρες της Ευρώπης
goole

Εάν αρχίσετε να πληκτρολογείτε στο Google.com μια λέξη/φράση, θα παρατηρήσετε πως ακριβώς κάτω από την μπάρα αναζήτησης θα εμφανιστεί μια σειρά από προτάσεις που προδίδουν τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις που έχουν γίνει και περιλαμβάνουν τη λέξη ή φράση που έχετε ήδη γράψει.

Ο Jakub Marian λοιπόν, ο οποίος διατηρεί τη δική του ιστοσελίδα και δημοσιεύει διάφορα χρήσιμα άρθρα που κατά κανόνα συνοδεύονται από χάρτες στις οποίες εμφανίζονται τα στοιχεία που έχει συλλέξει, είπε να πειραματιστεί με αυτή τη δυνατότητα που δίνει το δημοφιλές «ψαχτήρι».

Αυτό που έκανε λοιπόν ήταν να ξεκινήσει να πληκτρολογήσει στην μπάρα αναζήτησης της Google τη φράση «Why does...» και στη συνέχεια συμπλήρωνε κάθε φορά το όνομα μια ευρωπαϊκής χώρας ή/και συνορεύουσας με την Ευρώπη. Για την ακρίβεια χρησιμοποίησε ένα δίκτυο VPN με βάσει τη Νέα Υόρκη για να ανακαλύψει ποιες είναι οι πιο συχνές απορίες που διατυπώνουν οι Αμερικανοί για τις χώρες της Ευρώπης.

Φυσικά εάν κάνουμε το ίδιο πείραμα από την Ελλάδα, θα διαπιστώσουμε πως η πιο δημοφιλής στις ΗΠΑ πρόταση για αυτοσυμπλήρωση της φράσης πχ «Why does Greece» εμφανίζεται δεύτερη ή τρίτη. Και πάλι όμως, είναι μεταξύ των πιο δημοφιλών.

Στη συνέχεια ο Jakub Marian, έφτιαξε έναν χάρτη όπου πάνω σε κάθε χώρα εμφανίζεται η πιο δημοφιλής ερώτηση που έχουν κάνει οι Αμερικανοί για κάθε μια από αυτές.

Από την ιστοσελίδα<a href="https://jakubmarian.com/google-autocomplete-for-why-does-for-european-countries/" target="_blank" role="link" class=" js-entry-link cet-external-link" data-vars-item-name=" Jacubmarian.com" data-vars-item-type="text" data-vars-unit-name="5bb47ac1e4b01470d04cc834" data-vars-unit-type="buzz_body" data-vars-target-content-id="https://jakubmarian.com/google-autocomplete-for-why-does-for-european-countries/" data-vars-target-content-type="url" data-vars-type="web_external_link" data-vars-subunit-name="article_body" data-vars-subunit-type="component" data-vars-position-in-subunit="3"> Jacubmarian.com</a>
jakubmariancom
Από την ιστοσελίδα Jacubmarian.com

Στη περίπτωση της Ελλάδας, όπως βλέπετε, οι περισσότεροι Αμερικανοί θέτουν το ερώτημα «Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο κακή οικονομία» (βέβαια εάν το δοκιμάσετε και εσείς σήμερα θα δείτε πως η πιο δημοφιλής ερώτηση είναι «γιατί έχει τόσα πολλά νησιά»). Σε κάθε περίπτωση η ερώτηση είναι σοβαρή. Όπως και σε περιπτώσεις άλλων χωρών όπως για τη Ρωσία, που οι Αμερικανοί επιθυμούν να μάθουν «γιατί στηρίζει τον Άσαντ», ή «Γιατί η Νορβηγία έχει χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας» κλπ.

Υπάρχουν όμως και κάποιες ερωτήσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν, πολύ επιεικώς, αστείες.

Για παράδειγμα οι Αμερικανοί θέλουν να μάθουν «γιατί οι Ισπανοί ψευδίζουν», «γιατί η Γάλλοι μιλάνε γαλλικά» ή γιατί χώρες όπως η Πορτογαλία και η Λευκορωσία «υπάρχουν». Επίσης τρελές είναι και οι ερωτήσεις όπως «γιατί η Ιρλανδία δεν έχει φίδια», «γιατί η Κύπρος έχει πολλές γάτες» κ.α.

Πηγή: Jakub Marian

Πήγαινε στην αρχική σελίδα