ΔΙΕΘΝΕΣ
25/09/2020 13:47 EEST | Updated 25/09/2020 13:48 EEST

Γιγαντιαίο ρομπότ κάνει τις πρώτες του κινήσεις στους δρόμους της Ιαπωνίας

Έχει ύψος 18 μέτρων και ζυγίζει 24 τόνους.

Kim Kyung Hoon / Reuters
φωτογραφία αρχείου

Την πρώτη του βόλτα στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας έκανε ένα τεράστιο ρομπότ που βασιζόταν σε έναν χαρακτήρα μιας κλασικής σειράς anime.

Το γιγαντιαίο πλάσμα έχει ύψος 18 μέτρα και βάρος 24 τόνους ενώ αποτελείται από πάνω από 200 κομμάτια ατσαλιού και ενισχυμένου με ανθρακονήματα πλαστικού.

Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2014 σε μια χώρα με το πρόβλημα γήρανσης στον πληθυσμό να είναι ορατό. Εκεί τα ρομπότ χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως τα σούπερ μάρκετ, οι αυτοκινητοβιομηχανίες κτλ.

Πολλοί ανέφεραν πως το μηχάνημα μοιάζει με ένα ρομπότ από την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1970 με τίτλο «Mobile Suit Gundam» και σε βίντεο από τη δοκιμή του, που αναρτήθηκε στο Twitter, διακρίνεται να βαδίζει, να γονατίζει και να κάνει χειρονομίες.

Το ρομπότ θα βρεθεί στο εργοστάσιο Gundam στη Γιοκοχάμα, όπου οι φανατικοί θαυμαστές της σειράς θα μάθουν πώς δημιουργήθηκε. Τα αποκαλυπτήριά του, που είχαν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, αναβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη για να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των οπαδών και των υπαλλήλων μας λόγω της εξάπλωσης ανά την υφήλιο της Covid-19. Ζητούμε συγνώμη από τους θαυμαστές μας, που ανυπομονούσαν για τα λαμπρά εγκαίνια και ζητούμε την κατανόησή σας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, που αναμένεται να ανοίξει το εργοστάσιο «εντός της χρονιάς».

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost