ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/03/2020 18:00 EET | Updated 24/03/2020 18:02 EET

Γλυκά Νερά: Η ιστορία πίσω από το θάνατο της ηλικιωμένης

Και η άσχημη ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας.

Eurokinissi

Από τους Αγίους Τόπους είχε επιστρέψει μαζί με την αδερφή της η ηλικιωμένη γυναίκα, 81 ετών, η οποία βρέθηκε νεκρή το πρωί της Τρίτης μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Παρότι όλα έδειχναν ότι είναι φορέας του κορονοϊού, καθώς βρισκόταν διαρκώς μαζί με την αδερφή της που είναι επιβεβαιωμένα φορέας του ιού, η ηλικιωμένη είχε ξεκαθαρίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν επιθυμεί να κάνει το τεστ.

Ωστόσο, δεν εξέθεσε ποτέ κανέναν σε κίνδυνο. Έκατσε σε καραντίνα μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Ο άνθρωπος που υπεραγαπούσε ήταν η αδερφή της, η οποία ζει στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τα ανίψια της. Με την αδερφή της, η οποία επίσης είναι σε καραντίνα στο δικό της σπίτι, επικοινωνούσε καθημερινά. Μέχρι που αυτό έπαψε να συμβαίνει με αποτέλεσμα η αδερφή της να καλέσει την Αστυνομία που βρήκε νεκρή την γυναίκα.

 

Ο άντρας της ηλικιωμένης είχε πεθάνει και έκτοτε η γυναίκα ζούσε με τη σύνταξη χηρείας. Ο γιος της έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου έξι χρόνια από πνιγμό σε ηλικία 40 ετών. Το γεγονός αυτό σημάδεψε τη ψυχολογία της.

Η ηλικιωμένη ταξίδεψε με την αδερφή της στους Αγίους Τόπους. Μετά την επιστροφή των δύο γυναικών στην Ελλάδα άρχισαν να εκδηλώνονται τα κρούσματα κορονοιού για όλους όσους ταξίδεψαν. Η αδερφή της έκανε το τεστ και βγήκε θετική. Η 81χρονη, παρότι θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι και αυτή φορέας, δεν θέλησε να κάνει το τεστ. Καθόταν μόνη της στο σπίτι της και δεν έβλεπε κανέναν για να μην εκθέσει κανέναν σε κίνδυνο.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι να κατέληξε σήμερα, λίγες μόλις ώρες πριν βρεθεί νεκρή από τους αστυνομικούς.

Όσον αφορά στην διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί από εδώ και πέρα ιατροδικαστής εξηγεί ότι «στους αιφνίδιους θανάτους γίνεται νεκροψία-νεκροτομή. Εάν όμως μιλάμε για κάποιο ύποπτο κρούσμα κορονοιού, τότε πρέπει να προηγηθεί τεστ, το οποίο θα δείξει εάν ο θανών ήταν φορέας του ιού ή όχι. Εάν δούμε ότι το τεστ βγει αρνητικό τότε προχωράμε σε νεκροψία-νεκροτομή. Εάν το τεστ βγει θετικό τότε για λόγους ασφαλείας και δημόσιας υγείας δεν γίνεται νεκροψία-νεκροτομή. Τα ίδια τεστ για τον κορονοιό που γίνονται στους ζωντανούς μπορούν να γίνουν και τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή». Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει το τεστ στην ηλικιωμένη.