«Ζυμώσεις» αμετανόητων χρυσαυγιτών για τις επόμενες εκλογές

Με το «επιχείρημα» ότι θα αθωωθούν στο Εφετείο επιχειρούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
.
.
Eurokinissi

Βλέψεις για να θέσουν υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές έχουν κάποιοι από τους «πρωτοκλασάτους» χρυσαυγίτες που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η Δικαιοσύνη τους έκρινε ένοχους, εκείνοι δεν έδειξαν ούτε στιγμή μετάνοια και πλέον φαίνεται ότι κάνουν ζυμώσεις για να είναι έτοιμοι να κατέβουν στις εκλογές, όποτε αυτές λάβουν χώρα.

Με το «επιχείρημα» ότι θα αθωωθούν στο Εφετείο επιχειρούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αγνοώντας ότι η Δικαιοσύνη απεφάνθη ότι συγκροτούν εγκληματική οργάνωση. Ο λόγος για τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Γιάννη Λαγό. Οι δυο τους φιλοδοξούν να προσελκύσουν το κομμάτι της «πίτας» των ψηφοφόρων της οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου, θέτοντας υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές με κόμμα που θα φέρει διαφορετικό όνομα.

Ο Κασιδιάρης έχει κάνει ήδη τα πρώτα του «tweet» μέσα από τη φυλακή (πιθανότατα μέσω συνεργατών του), ενώ οπαδός του βρέθηκε στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση για να περάσει «μήνυμα» του καταδικασθέντα για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και κρατουμένου στις φυλακές Δομοκού. Το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου μπορεί να βρίσκεται έγκλειστο στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού, ωστόσο, έχει φροντίσει να λειτουργεί κανονικά η ιστοσελίδα του νέου μορφώματός του «Έλληνες για την Πατρίδα», όπως και τους λογαριασμούς του στα social media (Twitter, Youtube κλπ).

Όσον αφορά στον Γιάννη Λαγό, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος λόγω της ασυλίας του από την Ευρωβουλή, προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να παρατείνει την άρση της ασυλίας του. Χρησιμοποιεί την ίδια ρητορική χαρακτηρίζοντας αλήτες τους πολιτικούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και καλώντας τον κόσμο να επαναστατήσει, ενώ παράλληλα λέει δημόσια ότι θα κάνει επαφές με φυλακισμένους χρυσαυγίτες για να κατέβουν μαζί στις εκλογές.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη διαδικτυακή εκπομπή «Επανελλήνισις» του Τάσου Συμιγδαλά απηύθηνε κάλεσμα στον Ηλία Κασιδιάρη για συνεργασία.

«Με μεγάλη μου χαρά να είναι επικεφαλής του φορέα ο Κασιδιάρης», δήλωσε. Το ερώτημα είναι εάν ο Κασιδιάρης θα αποδεχτεί την ανοιχτή πρόσκληση ή θα θεωρήσει «βαρίδιο» για τις… βλέψεις του το Λαγό.

Σε κάθε περίπτωση ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, θα επιδιώξει –είτε είναι εκτός είτε εντός φυλακής- να έχει παρουσία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, επιχειρώντας να συγκεντρώσει γύρω του χρυσαυγίτες.

«Η κίνησή μου, οι επαφές που θα κάνω με τους φυλακισμένους και με άτομα που θα είναι έξω, είναι να στήσουμε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, που θα μπουν μέσα και τα παιδιά που θα είναι στη φυλακή και εμείς που θα είμαστε έξω. Όπου και να είμαι εγώ (σ.σ. εννοεί είτε εντός είτε εκτός φυλακής) θα θέλω να συνεχίσω τον αγώνα μου. Έχω έρθει σε επαφές με κόσμο και με άτομα έκπληξη. Ο σκοπός είναι να στήσουμε ένα νέο εθνικιστικό ψηφοδέλτιο, που θα κατέβει στις εκλογές…», είπε στην εκπομπή «Επανελλήνισις».

Ερωτηθείς για το θέμα της άρσης της ασυλίας του ανέφερε ότι «θα τους ταλαιπωρήσω μέχρι να με βάλουνε φυλακή, εάν με βάλουνε (…) Βεβαίως υπάρχει κίνδυνος να αρθεί η ασυλία μου. Μόνο που θα τους δυσκολέψουμε πάρα πολύ. Δεν πρέπει απλά να διαβιβαστεί το απόσπασμα. Πρέπει να καθαρογραφεί η απόφαση και να έρθει εδώ στο σύνολό της», ισχυρίστηκε. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι η διαδικασία για την άρση της ασυλίας του μπορεί να διαρκέσει «έξι, εφτά οχτώ μήνες».

Ένα ερώτημα που τέθηκε από την πρώτη στιγμή της καταδίκης των χρυσαυγιτών είναι εάν μπορούν να κατέβουν στις εκλογές.

Όπως εξηγούν νομικοί, το άρθρο 51 του Συντάγματος προβλέπει την ύπαρξη αμετάκλητης απόφασης για τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Συνεπώς για τη Χρυσή Αυγή πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη. Ο μόνος τρόπος μη συμμετοχής της στις εκλογές είναι ο Άρειος Πάγος να μην ανακηρύξει το συγκεκριμένο συνδυασμό, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 29, κρίνοντας ότι πίσω από το κόμμα υποκρύπτεται εγκληματική οργάνωση.