The Blog

Ρυζόγαλο με μέλι και άρωμα λεμονιού

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με το νερό να βράσει, βράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 700 ml. από το γάλα με την ζάχαρη, το ξύσμα, την βανίλια και το μέλι να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, το βρασμένο ρύζι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 15′ λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

ΑΠΟΔΟΣΗ: 1

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 λεπτά

To αγαπημένο ρυζόγαλο, αρωματισμένο με την φρεσκάδα του λεμονιού!

Υλικά

50 gr. ρύζι γλασσέ

780 ml. γάλα φρέσκο

250 ml. νερό

50 gr. ζάχαρη

100 ml. μέλι

3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο

1 κάψουλα βανιλλίνης

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με το νερό να βράσει, βράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 700 ml. από το γάλα με την ζάχαρη, το ξύσμα, την βανίλια και το μέλι να πάρουν μία βράση.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, το βρασμένο ρύζι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 15′ λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο κρύο γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα που βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Βάζουμε το ρυζόγαλο στα μπωλ και αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα του funky cook.