Νέο βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του 20χρονου Νικήτα, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του 54χρονου στην Κρήτη, δείχνει τον άτυχο νέο να πηγαίνει ανυποψίαστος για κούρεμα και στο συνεργείο αυτοκινήτων ενός φίλου του.
Βίντεο από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τους δύο νεαρούς να συζητούν και να ακούν μουσική, χωρίς να φαντάζονται τι θα ακολουθούσε λίγες ώρες αργότερα.
Κάποια στιγμή, ο Νικήτας φαίνεται να χορεύει, όμως δύο φορές στρέφει απότομα το βλέμμα του προς την είσοδο του συνεργείου, σαν κάτι να τον ανησυχεί ή να ελέγχει μήπως βρίσκεται κάποιος εκεί. Ο φίλος του, μιλώντας στο Live News, αποκάλυψε ότι ο 21χρονος προσπαθούσε να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του 54χρονου, λέγοντας πως «δεν θέλει να του κάνει κακό, είναι απλώς ένας πονεμένος πατέρας».
«Ήρθε όπως είχαμε κανονίσει, για να με βοηθήσει και να περάσουμε χρόνο μαζί, όπως συνηθίζαμε στα ρεπό του. Μπήκε μέσα χαρούμενος για έναν λόγο που ίσως σε κάποιους φαίνεται ασήμαντος, αλλά έτσι ήταν πάντα. Ακόμα και όταν φοβόταν, χόρευε. Κανείς δεν περίμενε ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Φοβόμασταν ότι ίσως γίνει κάποιο περιστατικό, αλλά όχι αυτό. Ήταν παιδί που το αγαπούσαν όλοι. Τον βασάνιζε ο χαμός του Γιώργου και μου το έλεγε συχνά. Όταν έγινε η τελευταία απόπειρα, βρισκόταν εδώ και του είπα “τι περιμένεις; Καλύτερα αυτός παρά εσύ”».
Σύμφωνα με τον φίλο του, ο Νικήτας τού είπε: «Το πολύ να με χτυπήσει ή να με σακατέψει. Ο άνθρωπος πονάει».
Όπως είπε, ο 20χρονος προσπαθούσε αρχικά να τους κάνει να κατανοήσουν τον πόνο του 54χρονου, παρότι όλοι θεωρούσαν πως αυτή η στάση ήταν λανθασμένη. Παράλληλα, ανέφερε πως ο Νικήτας ζούσε με φόβο, κοιτούσε συχνά πίσω του και ανησυχούσε διαρκώς. Αν και το σπίτι του 54χρονου βρισκόταν κοντά στη διαδρομή προς το σπίτι του, ο Νικήτας απέφευγε να περάσει από εκεί και προτιμούσε να κάνει κύκλο.