Μια ξεχωριστή παρουσία προσφέρει χαμόγελα και στιγμές ανακούφισης στους ασθενείς του Νοσοκομείου «Μεταξά». Ο Ντύλαν, ο πρώτος σκύλος θεραπείας, βρίσκεται στο πλευρό των καρκινοπαθών στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, χαρίζοντας λίγη ζεστασιά μέσα στις δύσκολες ώρες της θεραπείας.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή με την 88χρονη κ. Καλλιόπη, η οποία, ενώ υποβαλλόταν σε θεραπεία, ζήτησε για πρώτη φορά να πλησιάσει τον Ντύλαν και να τον χαϊδέψει. Η ηλικιωμένη είχε συναντήσει ξανά τον τετράποδο φίλο σε προηγούμενη επίσκεψή του, όμως μέχρι τότε δίσταζε να έρθει κοντά του, καθώς φοβόταν.
Αυτή τη φορά, ωστόσο, ήταν η ίδια που έκανε το πρώτο βήμα. Η τρυφερή στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο και αναρτήθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου, Σαράντο Ευσταθόπουλο.
Η παρουσία του Ντύλαν έχει ήδη κερδίσει ασθενείς, συνοδούς και προσωπικό, προσφέροντας μια διαφορετική νότα στην καθημερινότητα του νοσοκομείου.
Ο Ντύλαν αποτελεί τον πρώτο σκύλο θεραπείας-επισκέψεων που έχει ενταχθεί ως σταθερή παρουσία σε νοσοκομείο του ΕΣΥ στην Ελλάδα από τις 12 Μαΐου 2026, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, και από τότε βρίσκεται στο πλευρό των ογκολογικών ασθενών της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας.