Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Προσθήκη της huffingtonpost.gr στην Google

Ένα νέο κύμα αποκαλύψεων έρχεται να φωτίσει το τραγικό περιστατικό της γυναικοκτονίας στη Δράμα, όπου μια 45χρονη αστυνομικός έχασε τη ζωή της από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της, ο οποίος λίγο αργότερα αυτοκτόνησε. Οι Αρχές εστιάζουν πλέον στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες στιγμές πριν από το έγκλημα, αναζητώντας το κίνητρο που οδήγησε στην αιματηρή κατάληξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος αστυνομικός φέρεται να αντιμετώπιζε με έντονη ζήλια την απόφαση της 45χρονης να προχωρήσει σε χωρισμό, αδυνατώντας να αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα στη σχέση τους.

Advertisement
Advertisement

Αν και το ακριβές χρονικό της επίθεσης παραμένει υπό διερεύνηση, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιχείρησε να την προσεγγίσει ερωτικά και, μετά την άρνησή της, να ακολούθησε η φονική επίθεση. Τα στοιχεία που συλλέγονται αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στις συνθήκες της τραγωδίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 45χρονη αστυνομικός και μητέρα δύο παιδιών βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, έχοντας δεχθεί οκτώ μαχαιριές από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος ήταν επίσης αστυνομικός. Χωρίς σφυγμό, αναπνοή και μαχαιρωμένη σε ζωτικά σημεία του σώματός της, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Δράμας. Αν και οι γιατροί έδωσαν τεράστια μάχη στα Επείγοντα για να την επαναφέρουν, λίγο μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (15/6), με τον 50χρονο δράστη – ο οποίος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο του αθλητισμού, καθώς ασχολούνταν με το CrossFit – να επιτίθεται στη γυναίκα μέσα στην οικία τους, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Ο 50χρονος αστυνομικός φαίνεται πως χτύπησε αρχικά, πισώπλατα με σιδερολοστό την 45χρονη, στο υπόγειο του σπιτιού τους, στη Δράμα. Αφού την ακινητοποίησε, την μαχαίρωσε τουλάχιστον 8 φορές σε διάφορα σημεία του σώματός της, όπως ώμο, πλάτη και πλευρά και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στο σημείο.

Αμέσως μετά εγκατέλειψε το σημείο, ενώ οι Αρχές εξαπέλυσαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Λίγη ώρα αργότερα, ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, έχοντας αυτοπυροβοληθεί με το υπηρεσιακό του όπλο.

Advertisement

Ο 16χρονος γιος τους ήταν αυτός που κάλεσε την ΕΛΑΣ, αποκαλύπτοντας πως βρήκε την μητέρα του να ψυχορραγεί. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα περιπολικά, διαπιστώνοντας τη στυγερή γυναικοκτονία.

Φαίνετι ότι το ζευγάρι, αν και ήταν σε διάσταση, έμενε για καιρό στο ίδιο σπίτι αλλά τους τελευταίους 6 μήνες έμενε χωριστά, σε μία προσπάθεια να αποκατασταθεί ξανά η ηρεμία στο σπίτι, για χάρη των παιδιών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εξετάζουν την υπόθεση ως προμελετημένη δολοφονία. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο δράστης δεν είχε αποδεχθεί τον χωρισμό, ενώ η γυναίκα φέρεται να τον είχε καταγγείλει ως επικίνδυνο για τη σωματική της ακεραιότητα, ζητώντας παράλληλα να υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση.

Advertisement

Είχε ζητήσει δύο φορές απομάκρυνση από την υπηρεσία

Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη γυναικοκτονία στη Δράμα δείχνουν ότι η 45χρονη αστυνομικός είχε επιχειρήσει να αλλάξει το υπηρεσιακό της περιβάλλον, καθώς φέρεται να είχε υποβάλει δύο αιτήματα απόσπασης από την υπηρεσία όπου εργαζόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 45χρονη εκφράζοντας τα αιτήματα αυτά στον αρμόδιο συνάδελφό της, του είχε πει ότι είναι σε διάσταση με τον σύζυγό της, αλλά ότι έχουν καλή επικοινωνία και ότι ο ανήλικος γιος θα έμενε μαζί του.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 50χρονος εν διαστάσει σύζυγός της επισκεπτόταν ιδιώτη ψυχολόγο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν προκύπτει ότι είχε υποβληθεί σε βάρος του επίσημη καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Advertisement

Δεν υπήρξε επίσημη αναφορά στις Αρχές

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 45χρονη είχε εκμυστηρευτεί σε συναδέλφους και άτομα από το στενό της περιβάλλον ότι αντιμετώπιζε δυσκολίες στη σχέση της, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση της υπηρεσίας της ή σε καταγγελία.

Την ίδια ώρα, διαψεύδονται οι αναφορές ότι ο 50χρονος είχε υποβληθεί σε ψυχομετρικές εξετάσεις έπειτα από καταγγελία της συζύγου του. Οι Αρχές συνεχίζουν να συλλέγουν καταθέσεις και στοιχεία, προκειμένου να διαμορφώσουν πλήρη εικόνα για τις συνθήκες που προηγήθηκαν της τραγωδίας.

Κ. Δημογλίδου: «Το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει ποτέ την αστυνομία και το θέμα είναι ότι δεν είχε απασχολήσει ποτέ και την υπηρεσία»

Όπως είπε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, «μας προκύπτει ότι είχε μπει σε μια διαδικασία να διαλυθεί ο γάμος του ζευγαριού και ο συνάδελφος δεν μπορούσε να αντέξει τον χωρισμό και ζήτησε βοήθεια».

Advertisement

Η κ. Δημογλίδου ξεκαθάρισε ότι ποτέ ο αστυνομικός που σκότωσε τη σύζυγό του και μετά αυτοκτόνησε «δεν παραπέμφθηκε σε ψυχολόγο από την υπηρεσία του», ενώ σύμφωνα με την ίδια ερευνάται αν λάμβανε και κάποια φαρμακευτική αγωγή από τον ιδιώτη ψυχολόγο.

Advertisement

«Ποτέ δεν είχαν δώσει δικαίωμα, ήταν λειτουργικοί στην υπηρεσία, δεν είχαν αναφέρει ένταση στο σπίτι, δεν μας έχει αναφερθεί περιστατικό έντασης ή κακοποίησης» πρόσθεσε η κυρία Δημογλίδου.

Φωτογραφία-Ντοκουμέντο: Το αυτοκίνητο του αυτόχειρα, την ώρα που μεταφέρεται από τον Κόρυλοβο στο Αστυνομικό Μέγαρο Δράμας για την απαραίτητη εργαστηριακή έρευνα – Πηγή: Πρωϊνός Τύπος Δράμας

«Είχε γίνει υπερβολικά ζηλόφθων»

Σύμφωνα με συγγενείς και φίλους της άτυχης Αντιγόνης, το τελευταίο διάστημα ο δράστης είχε γίνει ιδιαίτερα πιεστικός και εκδήλωνε ακραία ζήλια απέναντί της. Όπως ανέφεραν, κανείς από το περιβάλλον τους δεν περίμενε ότι η κατάσταση θα κατέληγε σε μια τόσο τραγική εξέλιξη.

Η ίδια, αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο, προχώρησε στις ενέργειες που προβλέπονταν για την προστασία της.

Advertisement

Οκτώ μαχαιριές και το σοκ του ανήλικου γιου

Ο αστυνομικός, που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δράμας, φέρεται -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών- να μην είχε αποδεχθεί τις εξελίξεις που ακολούθησαν μετά την καταγγελία της εν διαστάσει συζύγου του και την ψυχιατρική αξιολόγηση στην οποία είχε υποβληθεί λίγες ημέρες πριν από το έγκλημα.

Συνάδελφοί της που έσπευσαν στο σημείο τη βρήκαν ημίγυμνη πάνω στο κρεβάτι, σε υπόγειο χώρο της κατοικίας. Παράλληλα, στο όχημα του δράστη εντοπίστηκε ένας κάλυκας.

Τραγικές φιγούρες της γυναικοκτονίας είναι και τα δύο παιδιά της οικογένειας: τόσο ο 16χρονος που βρήκε αιμόφυρτη την μητέρα του, όσο και η κόρη τους που σπούδαζε 2ο έτος στη Θεσσαλονίκη. Ο μικρός γιος ήταν εκείνος που βρέθηκε αντιμέτωπος με το φρικτό θέαμα, εντοπίζοντας τη μητέρα του σοβαρά τραυματισμένη και ειδοποιώντας τις Αρχές.

Οι πληροφορίες που έδωσε στους αστυνομικούς συνέβαλαν στον εντοπισμό του πατέρα του, ο οποίος βρέθηκε λίγο αργότερα νεκρός στο βουνό Κορύλοβο, έχοντας αυτοπυροβοληθεί με το υπηρεσιακό του όπλο.