Την περίοδο που βγαίνουν τα άγρια σπαράγγια φτιάχνω chips σπαραγγιών και τα απολαμβάνω σαν σνακ. Είναι τραγανά και αφήνουν μια γλυκιά επίγευση στο στόμα σα να τρως μέλι.

Τα απολαμβάνω και ως συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο με τρυφερό κατσικάκι μαγειρεμένο σε κόκκινη σαλτσούλα και αρωματισμένο με φρέσκο μάραθο από τον αγρό.

Advertisement
Advertisement

Τα πιο νόστιμα καλούδια της άνοιξης στο πιάτο μας! 

. Μαρία Καλογεροπούλου

Υλικά

άγρια σπαράγγια

ελαιόλαδο

αλεύρι

πετιμέζι προαιρετικά

Advertisement

αλάτι προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1ο: Αφαιρούμε από τα σπαράγγια το πίσω μέρος εάν είναι σκληρό και κρατάμε το τρυφερό κομμάτι προς το “κεφάλι”. Για να καταλάβουμε που είναι το σωστό σημείο κοπής λυγίζουμε ελαφρώς το σπαράγγι και εκεί που ξεκινά το τρυφερό μέρος θα κοπεί μόνο του. Τα σκληρά, ξυλώδη κομμάτια δεν βράζουν, είναι όλο ίνες και όταν τα μασάμε δίνουν την αίσθηση κλωστής.

Advertisement

Βήμα 2ο: Πλένουμε τα σπαράγγια με τρεχούμενο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα αλευρώνουμε.

Βήμα 3ο: Σε ένα αντικολλητικό σκεύος με φαρδύ πάτο ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, ίσα ίσα να αλειφθεί ο πάτος. Ανάβουμε την εστία σε δυνατή ένταση να θερμανθεί το σκεύος και ρίχνουμε τα σπαράγγια το ένα δίπλα στο άλλο. Όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυρνάμε να ροδίσουν και από την άλλη. 

. Μαρία Καλογεροπούλου

Γίνονται τραγανά σαν chips. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με μερικές σταγόνες πετιμέζι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο αλάτι.

Advertisement

Καλή σας απόλαυση!

Αναδημοσίευση από magiacook.gr

 

Advertisement

Advertisement